088 - 253 90 00

Ik ben een intermediair

​Bent u aannemer, architect, accountant, makelaar of een andere professional? Wij zijn er niet alleen voor monumenteigenaren, maar ook voor u. U kunt bij ons terecht voor advies en ondersteuning bij de begeleiding van monumenteigenaren.​

Voorlichting en advies

Informatiebijeenkomst
Een persoonlijke uitleg zegt vaak meer dan geschreven informatie. Wij ondersteunen u graag bij het organiseren van een informatiebijeenkomst​ voor monumenteigenaren bij u in de regio.
 
 

Ondersteuning bij begeleiding en voorlichtingsmateriaal
Wij kunnen u adviseren en ondersteunen bij de begeleiding van monumenteneigenaren. U kunt ook bij ons terecht voor voorlichtingsmateriaal.

Begeleiding en RestauratieWijzer

Eigenaren van rijksmonumenten kunt u wijzen op de mogelijkheid van praktische begeleiding bij de restauratie. U vindt deze informatie op de pagina voor rijksmonumenteigenaren over de RestauratieWijzer. 

Wijs uw klanten op de voordelen van het Restauratiefonds

Vaak denken potentiële kopers dat het financieren en onderhouden van een monument moeilijk is. Het tegendeel is waar. Speciaal voor de makelaars hebben we hier de voordelen op een rijtje gezet.

Oprichten eigen fonds

Naast gemeentes en provincies bieden ook enkele andere partijen in samenwerking met het Restauratiefonds een praktische, financiële maatwerkoplossing aan monumenteigenaren. Denk hierbij aan stichtingen die zich lokaal inzetten voor het behoud van erfgoed. Wij kunnen u adviseren en ondersteunen bij het oprichten van een Regionaal Restauratiefonds.

​Overzicht bestaande Regionale Restauratiefondsen 
Informatie over Regionaal Restauratiefonds voor monumenteneigenaren

Goed om te weten

Cursussen volgen?
De erfgoedsector is volop in beweging. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg dan een of meerdere cursussen van de ErfgoedAcademie.
 

Wat is het Restauratiefonds?

Wij zijn een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, die zich inzet voor het instandhouden van monumenten.  Wij verstrekken financieringen en betalen subsidies uit aan monumenteigenaren voor het restaureren en onderhouden van hun pand.
 

Duurzaamheid en monumenten

Het Restauratiefonds werkt op het gebied van duurzaamheid samen met gemeenten, provincies en andere partijen. Hierdoor kunnen er financiële oplossingen aangeboden worden aan de monumenteigenaren in de betreffende regio.  
 

Contact met het Restauratiefonds 

Wij helpen u graag met de vragen die u heeft.
 
U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8.00 uur 17.30 uur (vrijdag tot 16.30 uur), telefonisch via 088 253 90 00.

Of stuur ons een e-mail.
 

Andere intermediair?  

Ik werk bij de overheid

Ik ben notaris

Telefoon: 088 - 253 90 00

Verstand van financieren, hart voor monumenten.