033 - 253 94 39

Ik ga een monument kopen

U hebt een prachtig oud pand op het oog, waar het nodige aan moet worden opgeknapt. Of misschien hebt u al besloten te gaan kopen? Wilt u weten hoe u de restauratie en aankoop kunt bekostigen? Wij helpen u graag met de juiste financiering en praktische begeleiding. Dit alles geheel afgestemd op uw persoonlijke situatie en het soort monument dat u koopt.​​​​​

Ervaringen van monumenteigenaren​​

Eddy de Jong en Bertken Mensink: ‘Het is plezierig de hele financiering in één hand te hebben. Bovendien is dat bij een gespecialiseerde club die belang heeft bij het behoud van dit monument.’ 

 
 

 Totaal-Financiering

 


Totaal-Financiering voor ​ieder monument

Stadswoning, boerderij of kasteel? Als uw toekomstige pand een monument is, dan kunnen wij u helpen met de juiste financiering. Hierbij houden wij rekening met de verschillende regelingen waarvan u als eigenaar gebruik kunt maken bij het onderhouden van uw monument.
 

Gaat u ook een nieuwe keuken of badkamer plaatsen? Of heeft u financiering voor de aankoop nodig? Ook kosten voor verbetering en de aankoop nemen wij graag mee in uw persoonlijke financieringsopzet. Kortom: u krijgt een maatwerkoplossing die optimaal aansluit bij uw eigen wensen en mogelijkheden. Wij noemen dat de Totaal-Financiering. Hierbij geldt voor de financiering van onderhoud voor een deel een lagere rente. Voor het aanvullende deel gelden de actuele marktconforme percentages. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Antwoord op al uw vragen over restauratie

U krijgt bij ons de juiste financiering en praktische begeleiding bij uw restauratie. Hoe wij u kunnen helpen is afhankelijk van uw situatie en het soort monument dat u wilt kopen. Door hieronder een keuze te maken leest u meer over de mogelijke oplossingen voor bepaalde monumenten. Uiteraard kunt u ook altijd contact met ons opnemen voor een gesprek op kantoor of kiezen voor de gratis hulp en kennis van de RestauratieWijzer (voor eigenaren van rijksmonumenten). 

Wat voor monument wilt u kopen?

Wat er via het Restauratiefonds aan financiering mogelijk is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en van het soort monument dat u wilt kopen​.
 

De Vereniging Eigen Huis heeft een stappenplan gemaakt voor iedereen die plannen heeft om een eigen woning te kopen. Bekijk dit stappenplan.

Kennis, hulp en informatie

De RestauratieWijzer

Aankoop én restauratie?

Aanvullende lening

Regelingen per provincie

  
DrentheFlevolandFrieslandGelderlandGroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselUtrechtZeelandZuid-Holland

 

Soorten monumenten

Bekijk wat er via het Restauratiefonds aan financiering mogelijk is per soort monument.

Rijksmonument
Provinciaal monument
Gemeentelijk monument
Monument in een beschermd Stads- of Dorpsgezicht
Kerk

Meer weten

Wij helpen u graag met de vragen die u heeft.
 
U kunt ons bereiken op werkdagen tussen
8.00 uur en 17.30 uur (vrijdag tot 16.30 uur).
Telefoon 033 253 94 39 (optie 1)
Of stuur ons een e-mail.
 

Telefoon: 033 - 253 94 39

Verstand van financieren, hart voor monumenten.