088 - 253 90 00
974-x-160---1316.jpg

Ik werk bij de overheid

Bent u ambtenaar of bestuurder bij de overheid? Wij denken graag met u mee over het erfgoedbeleid. Ook kunnen wij u ondersteunen bij de voorlichting van monumenteigenaren. U kunt daarnaast bij ons terecht voor advies en samenwerking als het gaat om uw eigen financiële dienstverlening.
​​​

Voorlichting en advies monumenteigenaren

Wilt u een voorlichtingsbijeenkomst organiseren of heeft u voorlichtingsmateriaal nodig? Wij kunnen u helpen bij het geven van voorlichting en advies aan eigenaren van monumenten. Dit is immers ons dagelijks werk. We werken graag samen bij uw (online) voorlichtingsactiviteiten

 

Begeleiding en RestauratieWijzer

Monumenteneigenaren hebben hoge verwachtingen van hun gemeente. Uit onderzoek van het Restauratiefonds blijkt dat bijna de helft verwacht dat hun monumentenambtenaar als ‘wegwijzer’ fungeert met informatie en ondersteuning. Wij kunnen ons voorstellen dat het u vaak ontbreekt aan tijd en soms misschien aan kennis. Mogelijk kan het Restauratiefonds dan uitkomst bieden met begeleiding en de Restauratiewijzer​. 

 

Financiële dienstverlening

Regionaal Restauratiefonds
Voor steeds meer gemeentes, provincies en andere professionale partijen bieden wij praktische maatwerkoplossingen. Wij kunnen u adviseren en ondersteunen bij de financiële kant van uw erfgoedbeleid door het oprichten van een eigen Regionaal Restauratiefonds.

Cultuurfonds voor Monumenten
De gemeente speelt een belangrijke rol bij de verstrekking van de Cultuurfonds-hypotheek. Op basis van het plan van de eigenaar stelt de gemeente de subsidiabele kosten vast. Deze kosten vormen de basis voor de hoogte van de financiering uit het Cultuurfonds voor Monumenten.

Een kennismaking met ons

Bekijk de animatiefilm in iets meer dan een minuut.
 

Goed om te weten

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de erfgoedsector. Dat kan met onze cursussen van de ErfgoedAcademie.
 

Wat is het Restauratiefonds?

Wij ondersteunen u graag in uw dienstverlening aan monumenteneigenaren. Als het gaat om financiële en procesmatige aspecten van het in stand houden, stellen wij onze kennis graag ter beschikking.
 

Duurzaamheid en monumenten

Het Restauratiefonds werkt op het gebied van duurzaamheid samen met gemeenten, provincies en andere partijen. Hierdoor kunnen er financiële oplossingen aangeboden worden aan de monumenteigenaren in de betreffende regio.  
 

Contact met het Restauratiefonds 

Wij helpen u graag met de vragen die u heeft.
 
U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.30 uur (vrijdag tot 16.30 uur)
 
Telefoon 088 253 90 00 (optie 1)
Of stuur ons een e-mail​.
 

Andere professional?

Lees verder

Telefoon: 088 - 253 90 00

Verstand van financieren, hart voor monumenten.