Aanvragen digitale gids Monumentaal wonen

  • Over aanschaf, restauratie en behoud van monumenten
    gids monumentaal wonen
  • Nu ook: energiebesparende maatregelen
  • Antwoord op de meest gestelde vragen 
  • Van vergunning tot uitvoering

Monumentaal wonen

Praktische wegwijzer voor (toekomstige) monumenteigenaren 

Wonen in een monument brengt voordelen én spelregels met zich mee. De gids Monumentaal wonen legt op eenvoudige wijze uit wat het betekent om eigenaar te zijn van een rijksmonument. U krijgt antwoord op de meest gestelde vragen over aanschaf, restauratie, behoud en financiering van monumenten. Een handige wegwijzer voor iedere eigenaar van een monument.

Rijksmonumenten: Op dinsdag 18 december 2018 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel om de fiscale aftrek voor rijksmonumenteigenaren af te schaffen. Per 1 januari 2019 is, als alternatief voor die fiscale aftrek, een nieuwe subsidieregeling van kracht. Ook zijn er nieuwe mogelijkheden voor het laagrentend financieren van de restauratie en onderhoud van uw rijksmonument. Deze nieuwe regeling is nog niet opgenomen in de Gids Monumentaal Wonen. U leest alle informatie over de veranderingen hier. 

Vul het formulier hieronder in om de gids Monumentaal wonen te ontvangen. U ontvangt een link naar de online bladerversie en naar de printvriendelijke download. 
Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens (Privacy statement).