Werken bij het Restauratiefonds

Wij houden van monumenten. Daarom werken wij keihard om monumenten springlevend te houden. Dat doen wij niet alleen met onze financieringen, maar ook met onze kennis, passie, ervaring en invloed. Zo bereiken wij meer dan je denkt.

Wij zijn een kleine organisatie, maar wel met een flinke impact. Daarin werken wij professioneel samen, met oog voor elkaar. Natuurlijk werken wij in een monumentaal pand maar wel met alle moderne voorzieningen. En vergeet daarbij niet de meer dan prima arbeidsvoorwaarden.

WIJ ZOEKEN EEN (medior) business analist op het snijvlak van IT en business

Die altijd tot scherpe oplossingen komt

 

Locatie: Amersfoort
Contract: 32- 40 uur

Dit ga je doen

Als business analist help je, samen met je collega business analist, het Restauratiefonds verder in het huidige gebruik en acceptatie van de IT voorzieningen en werk je aan innovaties en verbetermogelijkheden van onze systemen. Ons applicatielandschap is recentelijk volledig vernieuwd en jij draagt eraan bij om dit landschap naar het volgende level te brengen. Onze wensen en eisen vertaal jij naar een concrete IT-vraag richting de ontwikkelende partij. Je beoordeelt de voorgestelde oplossingsrichtingen, stemt af met de procesmanager over eventuele veranderingen, levert een bijdrage aan business cases en toetst oplossingen aan de gestelde eisen vanuit de afdelingen. 
 
Daarnaast ontwerp en implementeer je, in de rol van informatie- en procesanalist, verbeteringen in bedrijfsprocessen binnen de vastgestelde bedrijfsarchitectuur. Je vervult een rol bij het doorvoeren van verbeteringen van de informatievoorziening en beoordeling van wijzigingsverzoeken. Dit doe je door het uitvoeren van de business impact analyse en het maken van de globale business case voor nieuwe projecten en/of wijzigingen. Ook begeleid en beoordeel je de testresultaten na oplevering van nieuwe of aangepaste IT systemen. 
 
Verder ben je medeverantwoordelijk voor het functionele onderhoud en de trouble shooting binnen het applicatielandschap en vertaalt dit ook naar verbetervoorstellen. 
 
Jij hebt een coördinerende rol. Je volgt hierbij de strategische richting van het Restauratiefonds en je bent sturend richting collega's, uitvoerende partners en de servicemanager. Jij neemt deel aan het IT Ontwikkel Overleg.

Dit ben jij

Je herkent je in onze kernwaarden: persoonlijk, verantwoordelijk en wendbaar. Daarnaast ben je enthousiast, klantgericht, gericht op samenwerken en initiatiefrijk. 

Verder heb je of kan je:

 • minimaal 5 jaar werkervaring in een relevante functie;
 • HBO werk- en denkniveau; 
 • kennis en ervaring met hypotheek business processen (als eis of minstens als pré) 
 • gerichte opdrachten uitvoeren; 
 • zorgdragen voor het (laten) realiseren van functionele wensen en ontwikkelingen, waarvan voor beiden geldt dat de aanleiding zowel vanuit intern als extern kan worden geïnitieerd;
 • vanwege de compacte IT-regieorganisatie zorgen voor de balans tussen het zelf oplossen en/of door de partners laten oplossen van die wensen en ontwikkelingen;
 • jouw werkzaamheden op zowel tactisch als operationeel niveau uitvoeren. 

en ben je:

 • proactief en neem je initiatief voor verbetering van de dienstverlening, heb je oog voor detail, de inhoud en onderbouwing en pak je urgente zaken snel op;
 • bekend met applicatieontwikkeling, informatietechnologie en het opstellen van requirements;  
 • bekend met verandermanagement; 
 •  in staat jezelf en je cases goed over te brengen, zowel mondeling, schriftelijk als in presentaties; 
 • bekend met de agile werkwijze. 

Dit bieden wij

Wij zijn een ondernemende organisatie. Daarom krijg je veel vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en vertrouwen. Onze collega’s zijn echte professionals en toch gaan wij informeel met elkaar om. En onze arbeidsvoorwaarden met aandacht voor je werk-privé balans zijn echt goed. Wij zien diversiteit van onze medewerkers als kracht, wij zijn daarom benieuwd naar wie jíj bent en hoe jij kunt bijdragen aan onze missie ‘springlevende monumenten’.  

Wil jij hier werken?

In een organisatie waar professionaliteit en aandacht voor elkaar samengaan? Neem dan contact met ons op. Bel voor vragen over de functie met Barbara Blom, Teamleider IT & Service, via 06 – 40 28 82 07. Voor vragen over de procedure kan je terecht bij Janka Ebbens, Adviseur Mens & Organisatie via 088 – 253 91 25. Meteen solliciteren? Stuur dan je motivatie en cv vóór 26 februari 2021 naar werken@restauratiefonds.nl. Als we de ideale collega eerder vinden dan sluiten we de vacature. Als het nodig is laten we de vacature langer openstaan.

Door te solliciteren ga je akkoord met onze privacyverklaring. Je vindt deze op onze website.