Gevolgen van corona raken ons allemaal

Het is een bijzondere tijd, waarin we allemaal in meer of mindere mate worden geraakt door de gevolgen van het coronavirus. Ik wens u daarom in eerste instantie een goede gezondheid toe.
Het is ongelooflijk wat er in ons land gebeurt als je kijkt naar de inzet van mensen om te zorgen voor elkaar. In de eerste plaats in de gezondheidszorg, maar ook alle initiatieven die er ontstaan om naar elkaar om te kijken. Zo was ik zeer geroerd door een zeer jeugdige volkszanger die een lied ten gehore bracht buiten tegenover een zorginstelling waar de ouderen helaas geen bezoek meer mochten ontvangen en vanaf hun balkon – op afstand – aandachtig luisterden. Dit soort pareltjes zijn ontzettend welkom om toch positiviteit te brengen in een ingrijpende periode, waarin veel sectoren hard worden geraakt. De coronacrisis treft ook de cultuursector in de volle breedte. Minister Ingrid van Engelshoven is in nauw overleg met de sector hierover en onderzoekt welke additionele maatregelen er nodig zijn, naast de aangekondigde steunmaatregelen.

De vaak eeuwenoude monumenten hebben al veel meegemaakt, maar wat Corona betekent voor de monumenten van nu kunnen we op dit moment nog niet helemaal overzien. Wij blijven ons in deze periode vanaf thuiswerkplekken zoveel mogelijk inzetten voor onze missie ‘springlevende monumenten’. Wij denken daarom graag mee aan oplossingen voor monumenteigenaren die het op dit moment niet makkelijk hebben. Voor die eigenaren staan mijn collega’s klaar om de mogelijkheden te bespreken. Maar ook als u nu juist kansen ziet om uw plannen met uw monument een stap verder te brengen, zijn wij vanuit onze thuiswerkplekken uiteraard bereikbaar om u hierbij te helpen.

Laten wij in deze onzekere periode vooral naar elkaar om blijven kijken en vooruitkijken naar het moment waarop wij weer in volle omvang kunnen genieten van ons prachtige culturele erfgoed.

Ik wens u, ook namens alle medewerkers van het Restauratiefonds, veel sterkte en een goede gezondheid.

Kees-Jan Dosker
directeur Nationaal Restauratiefonds

Het is ongelooflijk wat er in ons land gebeurt als je kijkt naar de inzet van mensen om te zorgen voor elkaar

Wij staan voor u klaar

Bent u klant van het Restauratiefonds en heeft de coronacrisis impact op uw betaalcapaciteit, dan denken wij graag met u mee over een oplossing. Heeft u een verzoek tot uitstel van betaling, mail dit dan naar binnendienst@restauratiefonds.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk persoonlijk of via e-mail contact met u op.

Ook wanneer u verder wilt werken aan uw plannen met uw monument, zijn onze financieringsspecialisten thuis goed bereikbaar om u verder te helpen. Neem contact op via telefoonnummer 088 – 253 90 20 of e-mail financieringen@restauratiefonds.nl. Wellicht is het mogelijk om via videobellen uw financieringsvragen te bespreken.

Ook nu zullen wij als financier voor monumenteigenaren die extra stap blijven zetten.