Fiscale aftrek onderhoudskosten: Actueel

De Tweede- en Eerste Kamer hebben ingestemd met de afschaf van de fiscale aftrek voor rijksmonumenteigenaren. Per 1 januari 2019 is, als alternatief voor die fiscale aftrek, een nieuwe subsidieregeling van kracht.

Lees wat de wijzigingen voor rijksmonumenteigenaren betekenen. 

Belastingaangifte

Waar moet u als monumenteigenaar op letten bij uw aangifte? Over het belastingjaar 2018 geldt de mogelijkheid van fiscale aftrek onderhoudskosten nog. Wilt u weten welke voorwaarden gelden voor de fiscale aftrek, en welke kosten wel of niet aftrekbaar zijn? 

Lees meer over belastingaangifte.

Hypotheekrenteaftrek

Betaalt u hypotheekrente, dan komt u (mogelijk) in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Waar moet u als monumenteigenaar op letten bij de hypotheekrenteaftrek?

Meer informatie over hypotheekrenteaftrek

Voorlopige aanslag Belastingdienst

U kunt een voorlopige aanslag aanvragen bij de Belastingdienst. Veel woonhuiseigenaren doen dit omdat ze een deel van de hypotheekrente kunnen aftrekken. Hierdoor krijgen ze belasting eerder - als een voorschot- terug.

Meer informatie over de Voorlopige Aanslag

Website van de Belastingdienst

Voor de volledige informatie over het aftrekken van de onderhoudskosten, hypotheekrenteaftrek of de voorlopige aanslag verwijzen wij u naar de website van de Belastingdienst.

Ga naar de website van de Belastingdienst

De fiscale informatie die u hierboven kunt lezen is uitsluitend bedoeld om u op hoofdlijnen te informeren over fiscaliteit die samenhangt met uw lening. Het Restauratiefonds staat niet in voor de juistheid, volledigheid of actualiteit van deze informatie. Wij geven geen advies, dus ook niet over fiscale zaken.

Heeft u kunnen vinden wat u zocht?

Heeft u kunnen vinden wat u zocht?