Subsidie Zuid-Hollandse Molens

Het Restauratiefonds heeft vanaf 2009 de draaipremie en de instandhoudingssubsidie namens de Provincie Zuid-Holland aan moleneigenaren uitbetaald. Hierin is sinds 2014 een en ander gewijzigd. ​

​De belangrijkste wijzigingen voor u op een rij:

Wat kan de provincie Zuid-Holland voor u betekenen?

Draaipremie 2014 en Instandhoudingssubsidie 2013-2018

De provincie verzorgt zelf de verwerking (administratief en financieel) van deze subsidies. 

Voor vragen over het aanvragen en het uitbetalen van de draaipremie 2014 en/of de instandhoudingssubsidie (2013-2018), verwijzen wij u graag naar de provincie. U kunt vragen naar de heer Herman Sangers ( Consulent Monumenten bij de provincie Zuid-Holland),  telefoonnummer 070 441 6548.

Wat kan het Restauratiefonds voor u betekenen?

Afronding Instandhoudingssubsidie 2007-2012

Deze subsidie is inmiddels al uitbetaald aan u op basis van de ingediende Brim-declaraties. Het laatste subsidiejaar is verstreken en de (meeste) moleneigenaren hebben de financiële eindverantwoording bij de provincie ingediend. U ontvangt van ons schriftelijk bericht, zodra wij de definitieve subsidiebeschikking van de provincie hebben ontvangen en uw subsidie in onze administratie daadwerkelijk is afgehandeld.

Heeft u de financiële eindverantwoording nog niet bij de provincie ingediend, dan verzoeken wij u om spoedig contact met de provincie op te nemen. U kunt vragen naar de heer Herman Sangers (Consulent Monumenten bij de provincie Zuid-Holland),  telefoonnummer 070 441 6548.

Voor vragen met betrekking tot de (slot)betalingen, kunt u contact opnemen met het Restauratiefonds. U kunt ons bereiken tijdens kantooruren bereiken op telefoonnummer 088 - 253 90 40​.

Voor alle duidelijkheid: Restauratiefonds blijft wel de uitbetaling van de Brim-subsidies aan u verzorgen.