€ 20 miljoen extra voor publiekstoegankelijke rijksmonumenten

Maandag 16 november 2020 stuurde minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een brief aan de Tweede Kamer over het tweede steunpakket voor de creatieve en culturele sector. Het tweede steunpakket van € 482 miljoen voor de culturele en creatieve sector is bedoeld om makers en artiesten aan het werk te houden en zal ingezet worden in de eerste helft van 2021.

Ruim € 200 miljoen gaat naar verlenging van de maatregelen uit het eerste steunpakket. Er komt € 20 miljoen extra beschikbaar voor de Opengestelde Monumenten-Lening bij het Nationaal Restauratiefonds, zo staat in de Kamerbrief. Eigenaren en beheerders van publiekstoegankelijke rijksmonumenten, zowel grote als kleine organisaties, kunnen hier een beroep op doen.

Wij komen graag vroegtijdig met organisaties in contact om de financiële mogelijkheden te bespreken, zodat wij eigenaren optimaal kunnen ondersteunen om deze periode te overbruggen.

Lees hier het nieuwsbericht over de Kamerbrief

Lees meer over de Opengestelde Monumenten-Lening

  • Opengestelde Monumenten-Lening

    Veel sectoren worden hard getroffen door de uitbraak van COVID-19 en dat geldt helaas ook voor de culturele sector in Nederland.