Monumenten.nl: al 20 jaar alles over monumenten onder een dak

Publicatiedatum

Monumenten geven kleur aan een dorp, stad op regio. Om deze prachtige gebouwen te behouden is, naast geld en vakmanschap, kennis nodig. Door eigenaren van goede informatie te voorzien zijn zij nog beter in staat om hun monument met oog voor kwaliteit klaar te maken voor de toekomst. Daarom stelden de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Nationaal Restauratiefonds 20 jaar geleden de website Monumenten.nl beschikbaar. Een platform voor monumenteigenaren waar alles over monumenten samenkomt.  

Monumenten aan het water

Bekijk de video ‘20 jaar Monumenten.nl’

Wegwijs in monumentenland 

In twintig jaar tijd is Monumenten.nl uitgegroeid tot de wegwijzer in monumentenland die jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers ontvangt. Eigenaren kunnen er terecht voor informatie over het onderhouden, restaureren, verduurzamen en aankopen van een monument. Ook subsidie- en financieringsregelingen, wet- en regelgeving en verhalen uit de praktijk staan op het platform. De SpecialistenWijzer met meer dan 800 bedrijven bevat onder meer architecten, aannemers, schilders etc. die gespecialiseerd zijn in erfgoed. En in de Monumenten Community met ruim 1600 leden kunnen eigenaren kennis en ervaringen met elkaar uitwisselen.  

Specialistische kennis 

Inmiddels zijn er tal van partners die hun specialistische kennis via Monumenten.nl delen. Zo zorgen ook De Groene Grachten, Stichting ERM, Donatus Verzekeringen, en MonumentenwachtNL voor goed geïnformeerde eigenaren.  

Monumenten.nl