Het Nationaal Restauratiefonds

Wij houden van monumenten. Daarom maken wij ons sterk voor springlevende monumenten. Dat doen wij niet alleen met onze financieringen, maar ook met onze kennis, passie, ervaring en invloed.

Wij zijn een organisatie met impact. Wij werken professioneel samen, met oog voor elkaar. Wij gebruiken de Corporate Governance Code en Code Culturele Diversiteit als richtlijn ook al zijn wij niet alleen een culturele instelling, maar vooral een financiële instelling.

Door het komend vertrek van een lid van de Raad van Toezicht zoeken wij een:

LID VAN DE RAAD VAN TOEZICHT

met bancaire achtergrond en een hart voor monumenten


Locatie:    Amersfoort
 

Dit gaat u doen

U neemt deel aan de vergaderingen van de Raad van Toezicht (gemiddeld 5 keer per jaar).

Als lid van de Audit commissie neemt u deel aan vier vergaderingen per jaar waarin beleidsstukken met een financiële achtergrond besproken worden, zoals financiële rapportages, het verslag van de accountant en het jaarverslag en de begroting.

Dit bent u

Met een bancaire achtergrond met kennis van zakelijke financieringen en woninghypotheken hebt u snel inzicht in de processen en risico’s die spelen bij het Restauratiefonds. Als lid van de Raad van Toezicht en als lid van de Audit commissie bent u betrokken bij de grote, voornamelijk zakelijke financieringen en jaarlijkse rapportages. U begrijpt de rollen die van een toezichthouder worden verwacht: werkgever van de directie, sparringpartner voor de directie en de financiële staf; toezichthouder op het primair proces van het bedrijf. Dit doet u met de juiste balans van betrokkenheid enerzijds en distantie anderzijds.

Wij zijn op zoek naar een lid van de Raad van Toezicht die:

  • kennis heeft van de bancaire sector en (vastgoed) financieringen;
  • kennis of affiniteit heeft met ICT, ICT projecten, Business / Artificial Intelligence en digitalisering;
  • bij voorkeur kennis heeft van en ervaring met het hypotheekproces en het financieren van verduurzaming van vastgoed;
  • zich herkent in onze kernwaarden: persoonlijk, verantwoordelijk en wendbaar.

Mensen met een migratieachtergrond worden nadrukkelijk uitgenodigd om te reageren.

Dit bieden wij

Het Nationaal Restauratiefonds is een ondernemende organisatie met een hart voor monumenten en aantoonbare impact. Directie en Raad van Toezicht werken samen in een goede sfeer. De beloning voor de RvT is passend bij de functie. Vanaf 1 januari 2020 is de plaats in onze Raad van Toezicht beschikbaar.

Wilt u hier een bijdrage aan leveren?

In een organisatie waar professionaliteit en aandacht voor elkaar samen gaan? Neem dan contact met ons op. Neem voor vragen contact op met Mirjam Nouwen (lid van de Raad van Toezicht en lid van de Audit commissie) via werken@restauratiefonds.nl.

Solliciteren? Stuur dan uiterlijk 30 november uw motivatie en cv via werken@restauratiefonds.nl De sluitingsdatum voor deze vacature is 1 december 2019.