Rentetarieven

Voordat u een hypotheek bij het Restauratiefonds aanvraagt wilt u natuurlijk weten wat de rentetarieven zijn. Op deze pagina vindt u een overzicht van de actuele rentetarieven van onze leningen. Deze tarieven gelden voor nieuwe leningen die worden verstrekt onder de huidige voorwaarden. In het overzicht kunt u ook zien of er in uw regio een Regionaal Restauratiefonds actief is met het bijbehorende rentetarief. 

Landelijk beschikbare leningen

Deze rentetarieven gelden vanaf vrijdag 26 maart 2021 totdat wij deze tarieven wijzigen.

Transparante tarieven

Een lening bij het Restauratiefonds is een lening zonder verrassingen, met een vaste rente en een vaste looptijd. Waar u bij andere banken wellicht te maken krijgt met eventuele renteopslagen of rentekortingen, hanteren wij  voor particuliere klanten (voor de eigen woning/hoofdverblijf) een tarief onafhankelijk van het percentage van de marktwaarde van het monument dat wij financieren. Open en transparant, met als doel het behoud van uw monument. Klik op de lening voor meer informatie.

Bij een lening voor een verhuurd pand of voor zakelijke klanten kan sprake zijn van een renteopslag. Lees meer over deze opslagen. 

Rekenvoorbeeld

Benieuwd hoe onze lage rente berekend wordt? 

Regionale leningen

Deze rentetarieven gelden vanaf vrijdag 26 maart 2021 totdat wij deze tarieven wijzigen.

De hierboven vermelde tarieven zijn indicatief 

Wij vermelden de tarieven op deze pagina om u zo goed mogelijk te informeren. Dat doen wij zo zorgvuldig mogelijk. U kunt aan deze informatie echter geen rechten ontlenen. De informatie is uitsluitend indicatief en kan op ieder moment zonder aankondiging worden gewijzigd.

Als uw rentevast periode afloopt informeren wij u drie maanden voor de einddatum hierover.