De stappen in het aanvraagproces bij een gespecialiseerd bouwkundig bureau

Uw aanvraag voor het bepalen van de instandhoudingskosten bevat een aantal stappen. Deze geven wij voor uw beeldvorming in chronologische volgorde aan u weer. 

Stap 2: Formulier aanleveren bij het bureau

Lever het ingevulde aanvraagformulier inclusief benodigde bijlagen aan bij één van de vier bouwkundige bureaus, afhankelijk van de provincie waarin het rijksmonument staat.

In de door u aangeleverde bijlagen staat welke werkzaamheden u gaat uitvoeren. De instandhoudingswerkzaamheden moet u specificeren.

Stap 3: Beoordeling

Het bouwkundige bureau beoordeelt of het verzoek compleet is.

Stap 4: Eventuele afspraak

Wanneer uw aanvraag compleet is ontvangt u een ontvangstbevestiging. Afhankelijk van de omvang van de ingrepen plant het bureau een afspraak met u voor een bezoek op locatie.

Stap 5: Uitsluitsel over de hoogte

Vanaf het moment dat uw aanvraag compleet is bevonden start een termijn van 4 weken. Binnen deze termijn ontvangt u uitsluitsel over de hoogte van de instandhoudingskosten in de Verklaring Instandhoudingskosten Rijksmonument.

Stap 6: Laagrentende lening aanvragen

Het bedrag in de Verklaring Instandhoudingskosten Rijksmonument vormt de maximale hoogte waarvoor u een laagrentende lening kunt aanvragen bij het Restauratiefonds.

Stap 7: Toetsing door het Restauratiefonds

Het Restauratiefonds toetst uw aanvraag en kijkt samen met u naar de mogelijkheden om ook uw overige werkzaamheden te financieren.

Heeft u een vraag?

Onze coaches staan voor u klaar

088 253 90 10