Na de oplevering

Als de officiële werkzaamheden klaar zijn, volgt vaak nog wat ‘eindwerk’ zoals wandafwerking, schilderwerk en de definitieve inrichting. Veelal gaat u deze klussen zelf uitvoeren. Het is echter belangrijk om hier pas mee te beginnen op het moment dat eventuele tekortkomingen naar aanleiding van de oplevering definitief verholpen en afgehandeld zijn.

Heeft u een vraag?

Onze coaches staan voor u klaar

088 253 90 10

Controle door Monumentenwacht

Is het onderhoud uitgevoerd dan kan de Monumentenwacht eventueel een controle doen of de werkzaamheden goed en op een juiste wijze zijn uitgevoerd. Dit kan nuttig zijn als u geen gebruik heeft gemaakt van een architect die de bouw begeleid heeft

Gebreken dien ontstaan na oplevering

Na een verbouwing kunnen alsnog gebreken ontstaan of tevoorschijn komen die bij de oplevering nog niet zichtbaar waren. Voor dergelijke gebreken bestaan garantieregelingen die afhankelijk zijn van het contract dat u met uw aannemer gesloten heeft. Als u met een BouwGarant-aannemer de Verbouwings-overeenkomst heeft opgesteld, is er een serviceperiode van 3 maanden. In die drie maanden is de aannemer verplicht alle tekortkomingen te herstellen, ook als die na de oplevering ontdekt zijn.

Verzekeringen controleren

Het is verstandig om na de restauratie de verzekering te bekijken. Is het verzekerde bedrag van de opstel nog voldoende na de investering van de restauratie/verbouwing? Heeft u meer inboedel in uw huis dan voorheen? Goed om uw polissen te (laten) controleren.

Gemeente informeren dat de restauratie voltooid is

Denkt u er aan de gemeente te informeren over de voltooiing van de restauratie in verband met de afgegeven vergunningen.