Achter elk monument zit een verhaal. Het vertelt iets over onze geschiedenis, onze cultuur en onze samenleving. Wij helpen eigenaren om deze bijzondere gebouwen te restaureren, te verduurzamen of een nieuwe bestemming te geven. Zo kunnen ze nog heel lang worden gebruikt om in te wonen, te werken, te ondernemen of te ontspannen.

Hoe wij dat doen? Door onze kennis te delen en financiering mogelijk te maken.
Wil jij ook werken aan wat Nederland mooi maakt? Dan hebben we een prachtige functie voor je!

senior business-controller

die partner-in-business is voor het management

Locatie:            Amersfoort
Contract:          32 tot 40 uur

Als senior business-controller ben je verantwoordelijk voor de volledige planning- en controlcyclus. Een flinke uitdaging bij een fonds met een balanstotaal van circa 1 miljard euro dat opereert in het dynamische speelveld van overheden en zakelijke en particuliere klanten. Daarom lever je direct feedback aan het management en zorgen we er samen voor dat het Restauratiefonds in control is en blijft.

Dit ga je doen:

  • de planning- en controlcyclus aansturen

  • het managementteam voeden met essentiële informatie
  • meedenken over kansen voor nieuwe business
  • voor alle komende activiteiten een financiële vertaling maken
  • inzicht geven in de liquiditeitspositie en toezicht houden op de externe Treasurer

Dit ben jij


Je houdt van werk dat ertoe doet. Je wilt invloed hebben op beslissingsprocessen. Je denkt conceptueel, maar weet ook de praktische vertaling te maken. Zo ga je altijd voor resultaat. Bovendien heb je:

  • een passende opleiding op hbo- of wo-niveau
  • 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
  • inzicht in bedrijfsvoering
  • kennis van wet- en regelgeving over governance en fiscaliteit.

Ons aanbod


Een boeiende functie met alle ruimte om je te ontwikkelen. Je werkt met 8 collega’s in het team Finance & Risk. Samen bouwen jullie verder aan de afdeling en helpen jullie mee onze klantgerichtheid nog beter te maken. Daarbij hoort een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden, inclusief een ruim keuzebudget, bijvoorbeeld voor extra vrije uren voor de beste werk-privé balans. Ook thuiswerken is mogelijk. 
Zet de stap
Voelt dit goed? Zet dan de volgende stap en solliciteer bij Chantal van Zwieten. Mail je motivatie en cv naar werken@restauratiefonds.nl. Voor vragen kun je haar bellen via 088 – 253 90 99.

“Doordat onze organisatie zo compact is, met korte lijnen naar het bestuur en de directie, heb ik direct impact op beleid en strategie. En er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen”. Chantal van Zwieten, sinds 2016 eindverantwoordelijk voor Control.