U bent (aankomend) eigenaar van een monument, u heeft een restauratiebehoefte en wilt lenen tegen lage rente. Een monument aankopen, restaureren, herbestemmen of verduurzamen is een grote klus. Het Restauratiefonds heeft 30 jaar ervaring op dit gebied en wil dit delen. Hieronder kunt u stapsgewijs het proces doornemen, per stap geven we tips en informatie die u helpen bij het proces. Voor persoonlijke hulp staan onze deskundige coaches voor u klaar. Heeft u een Restauratiewijzer-account, dan begeleiden zij u op maat in uw restauratieproces. Vraag direct de Restauratiewijzer aan. 

Gratis stappenplan

Wij nemen u stap voor stap mee in het restauratieproces. 

Bereken uw maximale hypotheek

Met de snelle berekening krijgt u een globale indicatie van wat u maximaal kunt lenen.

Telt u de volgende inkomensbestandsdelen bij elkaar op: 12 keer uw maandsalaris of pensioen, uw vakantiegeld en uw eventuele vaste 13de maand.

Contact met de Restauratiecoaches

088 - 253 90 10

Komt u in aanmerking voor een Instandhoudingssubsidie? Dan is de Restauratiewijzer niet op uw situatie van toepassing. Wij verwijzen u graag door naar de pagina over het aanvragen van een Instandhoudingssubsidie.

Word gratis lid van de Restauratiewijzer

Jaarlijks maken ruim 500 monumenteigenaren gebruik van de dienstverlening van de Restauratiewijzer. Onze Restauratiewijzer coaches zetten hun jarenlange ervaring in om u alles te vertellen over de financiële kant van de aankoop en/of restauratie en duurzaamheidlening. Daarnaast hebben wij een aantal hulptools voor u ontwikkeld die snel inzichtelijk maken hoe u uw droom kunt verwezenlijken. 

  • Maak uw persoonlijke tijdsschema en checklist
  • Bereken uw financieringsbehoefte
  • Onder begeleiding van uw persoonlijke Restauratiewijzer-coach binnen het Restauratiefonds
  • Laat de haalbaarheid van uw plan doorrekenen
  • U kunt een Quick Scan aanvragen bij enkele provinciale monumentenwachten
  • Ontvang een uitnodiging voor de Monumenten Community waar u ervaringen kunt uitwisselen met andere monumenteigenaren

De Restauratiewijzer coaches staan voor u klaar! Meld u direct kosteloos aan.