Springlevende monumenten!

Daar gaan we voor, samen met u.

Wat is een monument? De één voelt de geschiedenis. De ander ziet een gebouw met karakter. En een derde ziet nieuwe mogelijkheden. Hoe dan ook: elk monument vertelt een verhaal en geeft een gezicht aan een buurt, plaats of regio. Monumenten maken onze omgeving levendig, spannend en extra aantrekkelijk.

Daarom wil het Restauratiefonds deze bijzondere gebouwen behouden. Want een monument moet worden beleefd en het verhaal moet worden doorverteld. Zo blijven monumenten springlevend! Daar maken wij ons elke dag weer sterk voor.

Verstand van financieren

Hoe wij dat doen? De basis is een goede financiële ondersteuning. Want zonder geld zijn monumenten niet te behouden. Daarom helpen wij eigenaren aan leningen voor onderhoud, restauratie, verduurzaming en herbestemming. Dat doen wij vanuit verschillende fondsen die wij voor het rijk, provincies, gemeenten en particuliere organisaties beheren. Heeft u subsidie aangevraagd voor onderhoud of restauratie? Dan zorgen wij voor de uitbetaling. En alles wat wij weten, delen we graag met u. Bijvoorbeeld op onze websites of in een persoonlijk gesprek. Zo staat u sterk.

Hart voor monumenten

Onze organisatie heeft geen winstoogmerk, maar gaat voor springlevende monumenten met maatschappelijke impact. Dat doen wij al vanaf onze oprichting in 1985 door het ministerie van OCW. Wij zetten elke euro in om eigenaren te ondersteunen. Onze betrokken professionals staan dagelijks in contact met monumentbezitters en voelen zich een beetje mede-eigenaar. Samen halen wij alles uit de kast om uw ideeën te realiseren, om zo bijzondere panden duurzaam te gebruiken.

Hetzelfde doen wij met overheden en maatschappelijke fondsen. Wij werken met hen samen aan een effectief en succesvol monumentenbeleid. Met ons sterke netwerk maken wij meer mogelijk. Wij delen kennis en vergroten het draagvlak in de maatschappij voor het behoud van monumenten. Op die manier genieten wij nog lang van ons prachtige erfgoed.

Medewerkers

Bij het Restauratiefonds werken mensen met een hart voor monumenten. Met 50 collega’s ondersteunen wij monumenteigenaren met de financiering van hun plannen met hun monument en overheden bij de uitvoering van monumentenbeleid.   

 • Financieringen & Subsidies
  Uw eerste aanspreekpunt voor alle vragen over uw monument en uw financiële mogelijkheden. Ook zorgen de medewerkers voor de goede afhandeling van uw financieringsaanvraag. 
  088 - 253 90 20 of info@restauratiefonds.nl 

  Binnen deze afdeling verzorgt het team Beheer het beheer van uw lening en incasseert de verschuldigde bedragen. Vragen hierover kunt u stellen via telefoonnummer 088 - 253 90 50.
  Team Beheer maakt ook de notariële akten op en betaalt uw declaraties uit.
  Vragen hierover kunt u stellen via telefoonnummer 088 - 253 90 40.
  Beide teams zijn ook te bereiken via beheer@restauratiefonds.nl
 • Partners, Strategie & Ontwikkeling
  Bent u als ambtenaar bij een gemeente of provincie betrokken bij monumentenbeleid? Dan kunt u met uw vragen bij Partners, Strategie & Ontwikkeling terecht.
  088 - 253 90 70 of info@restauratiefonds.nl
 • Marketing, Informatie & Communicatie
  Heeft u vragen over publicaties van het Restauratiefonds? Of heeft u een mediaverzoek? Neemt u dan contact op met Marketing, Informatie & Communicatie.
  088 - 253 90 60 of communicatie@restauratiefonds.nl 
 • Directie
  De directeur van het Restauratiefonds is Kees-Jan Dosker. U kunt hem bereiken via het secretariaat: 088 253 90 99

De raad van toezicht en het bestuur van het Restauratiefonds

Raad van toezicht

De raad van toezicht bestaat uit de volgende leden:
Willemijn Maas - voorzitter
John Jorritsma
Tamim Chebti
Marieke van Schijndel MBA
Mirjam  Nouwen 

Bestuur

Het bestuur van het Restauratiefonds bestaat uit:
Kees-Jan Dosker

Verder op Restauratiefonds.nl