Vacatures

Nationaal Restauratiefonds zet zich als onafhankelijke organisatie in voor de instandhouding van monumenten door het verstrekken van financieringen, uitbetalen van subsidies en het delen van kennis. 

Nationaal Restauratiefonds zoekt per direct een: 

Medewerker Bijzonder Beheer/Leningenbeheer

Op de afdeling Binnendienst

De afdeling Binnendienst
Het doel van de afdeling is het klantgericht, effectief en efficiënt uitvoeren en beheren van verstrekte financieringen en subsidies. Het vestigen en beheren van (hypothecaire) zekerheden, het uitbetalen en beheren van financieringen conform geaccepteerde offertes en het beheren, uitbetalen en verantwoorden van subsidies en fondsen namens derden behoren tot de verantwoordelijkheden van de afdeling. 

Inhoud van de functie
De medewerker Bijzonder Beheer/ Leningenbeheer is primair verantwoordelijk voor bijzonder beheer. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het administratief beheren van verstrekte Financieringen, het beoordelen en verwerken van mutaties op deze financieringen, het uitvoeren van interne controles op de administratie en het opstellen van periodieke rapportages. Op basis van deze informatie heeft de consulent Beheer regelmatig overleg met contractpartijen zoals deurwaarders, gemeenten, provincies en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Op de Binnendienst werken 14 professionals die zich enthousiast richten op het optimaal bedienen van onze klanten.

Werkzaamheden

 • aanmanen van klanten met een betalingsachterstand en het aangaan en beheren van betalingsregelingen; 
 • innen van uitstaande vorderingen, mede door het inschakelen van incassobureaus, inwinnen van zekerheden (executies)voeren van juridische procedures e.d.;
 • verrichten van onderzoek naar de kredietwaardigheid van klanten gericht op het uitsluiten/minimaliseren van financiële risico’s ten aanzien van de verdere financiering van projecten, innen van uitstaande leningen e.d.;
 • opstellen van managementrapportages inzake operationele resultaten, uitstaande vorderingen, bijzonderheden e.d.;
 • Het beheren van verstrekte financieringen en subsidies, waaronder het doorvoeren van mutaties en het bewaken van contractuele verplichtingen;
 • Het beheren van de leningenportefeuille; dit betreft onder andere het in behandeling nemen van verzoeken tot rangwisseling, ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid en het opstellen van aflossingsnota’s;
 • Het uitvoeren van interne controles, zoals de maandafsluiting en het controleren van de betalingen;
 • Actieve bijdrage aan verbetering van bedrijfsvoering.

Wat verwachten we van je 

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je hebt kennis van en ervaring met bijzonder beheer, financieringstrajecten en administratief beheer van leningen;
 • Affiniteit met financiële administratie is een pre;
 • Beschikt over WFT basis/Hypothecair krediet;
 • Je hebt ervaring met verbetertrajecten en procesoptimalisatie;
 • Je bent ondernemend, resultaatgericht, klantgericht, accuraat, flexibel en stressbestendig en je hebt een gezonde dosis humor;
 • Je bent in staat om overzicht te houden en (het) werk te coördineren;
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Wie zijn wij?
Fondsenbeheer Nederland verzorgt de organisatie en bedrijfsvoering voor een aantal maatschappelijke ondernemingen, waaronder het Nationaal Restauratiefonds. Het Restauratiefonds zet zich in voor de instandhouding van monumenten door het verstrekken van financieringen, het delen van kennis, het uitbetalen van subsidies en het beheren van (revolverende) fondsen. Wij doen dit voor monumenteigenaren en werken hiervoor samen met andere (overheids)organisaties. We doen dit klantgericht, waarbij we streven naar een gezond financieel resultaat. Meer informatie over het fonds vind je op onze website.

Bij het Restauratiefonds werken ruim 45 mensen. Kenmerkend is de informele bedrijfscultuur, waarin enthousiasme en doelgerichtheid samengaan. We bieden ruimte voor ontwikkeling, met betrokken collega’s en goede arbeidsvoorwaarden. 

Wat hebben wij te bieden?
Fondsenbeheer Nederland combineert de flexibiliteit van een kleine organisatie met de mogelijkheden en professionaliteit van een grote organisatie. Wij zijn een ondernemend bedrijf, met ondernemende mensen. Bij ons krijg je als medewerker vrijheid, veel eigen verantwoordelijkheid en vertrouwen. Daarnaast bieden wij medewerkers die initiatief, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid hoog in het vaandel hebben staan, de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ons kantoor staat in Amersfoort.

Meer informatie:
Kijk voor meer informatie over Fondsenbeheer op www.fondsenbeheer.nl en over het Restauratiefonds op www.restauratiefonds.nl. Mochten er vragen zijn over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Dirk Oostenbrug, Manager Binnendienst (088-253 9099). Voor andere zaken kun je contact opnemen met het HR (088-253 9357).

Sollicitatie:
Interesse in deze functie? Je kunt jouw motivatie en cv voorzien van vacaturenummer BT -58 vóór 30 juni a.s. richten aan Baukje Tienstra, HR Adviseur via  hr@fondsenbeheer.nl.  

Open sollicitatie of stageplaats

Wil je een open sollicitatie doen of ben je op zoek naar een stageplaats? Stuur jouw brief met motivatie en een cv per e-mail naar: hr@fondsenbeheer.nl.

Wil je meer weten over werken bij het Restauratiefonds?

Neem dan contact met ons op.

088 253 90 00