Vacatures

Wij zoeken een enthousiaste: 

Ervaren en enthousiaste (online) marketing medewerker (32-40 uur)

op de afdeling Marketing & Communicatie, voor een periode van ongeveer 5 maanden (augustus – december) 

Over het Restauratiefonds

Het Restauratiefonds zet zich met hart en ziel in voor het in stand houden van springlevende monumenten. Erfgoed is meer dan een stapel stenen: erfgoed is emotie. Elk gebouw heeft zijn eigen verhaal en vertelt iets over onze geschiedenis.  Wij leveren hieraan een bijdrage door het delen van onze kennis en het verstrekken van financieringen. Bij het Restauratiefonds werken ruim 50 mensen. Kenmerkend is de informele bedrijfscultuur, waarin enthousiasme, klantgerichtheid en doelgericht werken samengaan.

Marketing en communicatie zijn belangrijk voor de interactie met overheden, (potentiële) eigenaren en ons netwerk. Hiervoor zetten we verschillenden online kanalen in, maar we kennen ook de waarde van persoonlijk contact. Dat doen we op de afdeling Marketing & Communicatie met een team met enthousiaste professionals. Vanwege zwangerschapsverlof zijn we op zoek naar een tijdelijke collega.

Wat verwachten we van jou?

Je draagt actief bij aan het genereren van contactmomenten en conversie. Dat geldt met name voor de doelgroepen rondom de herbestemming van monumenten, maar ook voor de andere doelgroepen. Je haalt inzichten uit de customer journey en werkt aan het optimaliseren van de marketing-/salesfunnel. Je voert analyses uit en bent in staat data van verschillende bronnen te combineren, te analyseren en te interpreteren.

Met de gerichte inzet van vooral digitale middelen vergroot je ons bereik, onze traffic en conversie; delen van kennis en de afzet van (financierings)producten. Jij draagt proactief bij aan web optimalisatie – met name www.herbestemming.nu - door onze dashboards te vertalen in acties en aandachtspunten. Je bent in staat onze wensen te vertalen naar externe opdrachtnemers (bureaus, ontwerpers, onderzoekers etc.). 

Je herkent behoeftes (zowel intern als extern) en brengt jouw ideeën grotendeels zelf tot uitwerking. Daarbij werk je nauw samen met enthousiaste en betrokken collega’s binnen de drie disciplines van de afdeling (marketing, communicatie en online), maar ook met andere afdelingen, externe leveranciers en producenten. Activiteiten ontstaan zowel op eigen initiatief als op aangeven van de marketeer. Ook ben je regelmatig betrokken bij en soms ook verantwoordelijk voor projecten. 

We zoeken iemand die

  • Ervaring heeft als online marketeer in een resultaatgerichte en commerciële omgeving; 
  • Beschikt over een stevige basis marketingkennis (HBO-niveau) en op de hoogte is van de ontwikkelingen in het (online)marketing vakgebied;
  • Komt met ideeën om conversie te realiseren en die in staat is om on- en offline  activiteiten te verbinden tot een effectieve multichannel aanpak;
  • Herbestemming.nu nog beter op de kaart zet en de conversiedoelen van het Restauratiefonds behaalt;
  • Zelfstandig en projectmatig kan (samen)werken en werkzaamheden afrondt;
  • Praktisch is, de zaken regelt en makkelijk contact legt;
  • Om kan gaan met tooling als Tripolis, Drupal en Google analytics;
  • Op een open manier communiceert;
  • Doelgroepgericht kan schrijven.

Kortom: We zoeken een leuke  collega die ons een paar maanden komt versterken. Die graag samenwerkt en resultaatgericht is. Met een flexibele houding, een creatieve inslag en een gezonde dosis humor.

Meer informatie of solliciteren

Als je vragen hebt over de inhoud van deze (tijdelijke) functie, dan kun je contact opnemen met Pierre van der Gijp, manager Marketing & Communicatie van het Restauratiefonds (088-253 9160). 

Voor andere zaken en je sollicitatie kun je contact opnemen met het HR Secretariaat van Fondsenbeheer Nederland (088-253 9357 / hr@fondsenbeheer.nl). We willen in mei de zaken hebben afgerond.

Open sollicitatie of stageplaats

Wil je een open sollicitatie doen of ben je op zoek naar een stageplaats? Stuur jouw brief met motivatie en een cv per e-mail naar: hr@fondsenbeheer.nl.

Wil je meer weten over werken bij het Restauratiefonds?

Neem dan contact met ons op.

088 253 90 00