Erfgoedontwikkelingen vragen om bijscholing

De rol van de erfgoedprofessional verandert. Die ontwikkeling vloeit voort uit een vernieuwde kijk op de erfgoedzorg, de terugtrekkende overheid, wetswijzigingen, bezuinigingen en andere maatschappelijke ontwikkelingen, dat vraagt om (bij)scholing, verdieping en een vernieuwde visie. 

De ErfgoedAcademie biedt praktijkgerichte cursussen aan rondom actuele erfgoedthema’s, zoals nieuwe wet- en regelgeving, herbestemmen en duurzaamheid. Met een focus op actualiteit, verdieping en samen omgaan met de erfgoedvraagstukken van vandaag. De cursussen zijn geschikt voor iedereen die tijdens zijn of haar werk te maken heeft met erfgoed.

Breed cursusaanbod

Dé erfgoedprofessional bestaat niet. Inhoudelijk vraagt elk  ‘type’ professional een andere scholingsbehoefte. Daarom heeft de ErfgoedAcademie een breed aanbod aan eendaagse en meerdaagse cursussen: van praktische handvatten tot filosofie (al dan niet in-company). Een greep uit het aanbod:

  • Erfgoed: een kennismaking
  • Erfgoed en Duurzaamheid
  • Erfgoed en Financiën
  • Actualiteiten & Ontwikkelingen (regionaal)
  • Leergang Erfgoedfilosofie

Kijk hier voor het actuele cursusaanbod.

Rol Restauratiefonds

Het Restauratiefonds is al bijna 30 jaar nauw betrokken bij het cursusprogramma van de ErfgoedAcademie. Kennis overdragen aan erfgoedprofessionals is een van de speerpunten en de ErfgoedAcademie geeft daar praktisch invulling aan. 

 

Contact

Maartje Voskuilen
Planning & Organisatie

088 253 90 80

Meer Informatie

Ik ben erfgoed breder gaan zien dan mijn eigen discipline