Waarop beoordelen wij uw aanvraag?

Als u een financiering bij het Restauratiefonds aanvraagt, zijn wij wettelijk verplicht uw aanvraag te beoordelen. Deze toetsing is vergelijkbaar met die van een reguliere bank. Bij een positief resultaat ontvangt u een offerte. Bij een de zogeheten krediettoets kijken wij in ieder geval naar de volgende vijf onderdelen:

Heeft u een vraag?

Onze coaches staan voor u klaar

088 253 90 10

Fase 1

 • Toetsing identiteit
  Wij toetsen uw identiteit en de geldigheid van uw identiteitsbewijs op basis van diensten die het Bureau Krediet Registratie (BKR) aanbiedt.
 • Een toetsing op integriteit
  Wij toetsen elke aanvraag via openbare registers om integriteitsmeldingen.

Fase 2

 • De inkomenstoets
  Om te voorkomen dat u meer financiële lasten heeft dan u kunt dragen, beoordeelt het Restauratiefonds de verhouding tussen uw totale financiële lasten en uw inkomen. Deze beoordeling is mede ingegeven door de Wet op het financieel toezicht. De hoogte van het inkomen bepaalt de maximale financieringslasten die u kunt dragen.
 • De dekkingswaarde
  Het Restauratiefonds bekijkt of het pand voldoende waard is om naast de bestaande hypotheken en de nieuwe hypotheek van het Restauratiefonds te dekken.
 • Een toetsing bij Bureau Krediet Registratie (BKR)
  Als u betalingsachterstanden heeft die zijn geregistreerd bij het BKR dan kan dit tot een afwijzing leiden. Mocht dit zo zijn, informeer dan de medewerkers van de RestauratieWijzer hier over.

Vanuit de RestauratieWijzer kunt u met de financieringsberekening al een indruk krijgen of de verstrekking van de goedkope lening mogelijk zal zijn.

U ontvangt onze offerte

Als de kredietbeoordeling positief is, ontvangt u een offerte. Gaat u akkoord? Stuur de offerte dan getekend retour. Let op! Schrijf de hypotheek voor een hoger bedrag in. Als u de hypotheek hoger inschrijft, dan is het later aanvragen van een verhoging mogelijk zonder tussenkomst van een notaris. Een kostenbesparing. Uiteraard moet de totale schuld wel onder het inschrijvingsbedrag blijven. Een nieuwe kredietbeoordeling van uw financiële situatie is wel noodzakelijk.

Wat u mag verwachten van de dienstverlening van het Restauratiefonds?

Bereken uw maximale hypotheek

Met de snelle berekening krijgt u een globale indicatie van wat u maximaal kunt lenen.

Telt u de volgende inkomensbestandsdelen bij elkaar op: 12 keer uw maandsalaris of pensioen, uw vakantiegeld en uw eventuele vaste 13de maand.