Nieuws & evenementen

 1. Eerder dicht op kerstavond en oudejaarsdag

  23 december 2020

  op kerstavond en oudejaarsdag zijn we wat eerder dicht dan u van ons gewend bent.

 2. Kinderdijk

  Lening helpt organisaties in rijksmonumenten door coronacrisis heen

  22 december 2020

  Doordat onder meer restaurants, musea, winkels, bibliotheken en evenementenlocaties in een rijksmonument hun deuren in deze lockdown weer moeten sluiten verliezen zij inkomsten. Inkomsten uit bijvoorbeeld kaartverkoop, evenementen en eten en drinken. Monumenteigenaren kunnen dit verlies opvangen met een lening van monumentenfinancier Nationaal Restauratiefonds. De lening is er voor alle organisaties en bedrijven die eigenaar zijn van een (voor het publiek opengesteld) rijksmonument. Het inkomstenverlies tot 1 juli 2021 kan als lening worden aangevraagd.

 3. Extra storting van 1 miljoen euro in het Gelders Monumentenfonds

  10 december 2020

  “De belangstelling voor een lening uit het fonds is groot, daarom zijn wij blij dat wij met de extra storting van de provincie Gelderland nog meer monumenteigenaren kunnen ondersteunen”, aldus Kees-Jan Dosker, directeur Nationaal Restauratiefonds.

 4. 1500 leden in de Monumenten Community: monumentenkennis en -ervaring geef je door!

  9 december 2020

  Met 1500 leden is de Monumenten Community in een paar jaar uitgegroeid tot een grote onafhankelijke kennisbron voor veel monumenteigenaren, waar veel ervaring zit.

 5. De Groene Grachten en Restauratiefonds lanceren Zelfscan Duurzaam Monument

  2 december 2020

  De Groene Grachten en het Nationaal Restauratiefonds intensiveren hun samenwerking met de introductie van de Zelfscan Duurzaam Monument. Met deze gratis online tool krijgen monumenteigenaren snel inzicht in de duurzame mogelijkheden voor hun pand. Vanaf 1 december is de Zelfscan beschikbaar via www.monumenten.nl/zelfscan.

Pagina's