Nieuws & evenementen

 1. De eigenaar

  Onderzoek: Wat wilt u als monumenteigenaar weten?

  16 augustus 2017

  Wilt u meedoen aan een 5-minuten onderzoek naar de informatiebehoefte van (toekomstige) monumenteigenaren? Met uw ervaring kunnen wij onze dienstverlening nog beter afstemmen op de wensen en verwachtingen van (toekomstige) monumenteigenaren.

 2. restaureren

  Woensdag onderhoud Restauratiewijzer

  15 augustus 2017

  Woensdagmiddag 16 augustus is de Restauratiewijzer mogelijk minder goed bereikbaar wegens onderhoud.

 3. restaureren

  Richtlijnen boeteberekening AFM: Herberekeningen verstuurd

  17 juli 2017

  De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 20 maart 2017 nieuwe richtlijnen gepubliceerd voor de berekening van de vergoeding bij vervroegde aflossing van hypotheken. Deze richtlijnen zijn op 14 juli 2016 van kracht geworden.

 4. Vernieuwd Cultuurfonds voor Monumenten in Friesland

  14 juli 2017

  Met een lening uit het Cultuurfonds wordt de voormalige zuivelfabriek in Achlum, waarin de familie Klaver chocoladefabriek KLAFA runt, volledig gerestaureerd. Vrijdag 14 juli kwamen de provincie Fryslân, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Restauratiefonds samen in de fabriek om de verbreding van het Cultuurfonds te vieren.

 5. Restauratiefondshypotheek

  Fiscale aftrek van onderhoudskosten aan rijksmonumenten over het belastingjaar 2018 nog mogelijk

  6 juli 2017

  De minister heeft in overleg met de staatssecretaris van Financiën besloten de Kamer in een brief voor te stellen de wetswijziging met een jaar uit te stellen tot 2019. Over het fiscaal jaar 2018 kan dan nog gebruikgemaakt worden van de fiscale aftrekmogelijkheden.

Pagina's