Nieuws & evenementen

 1. werken bij het restauratiefonds

  Werken bij het Restauratiefonds

  9 september 2019

  Het Restauratiefonds is een kleine organisatie, maar wel met een flinke impact. Daarin werken wij professioneel samen, met oog voor elkaar. Natuurlijk werken wij in een monumentaal pand, maar wel met alle moderne voorzieningen. Tel daarbij de meer dan prima arbeidsvoorwaarden en je wilt niet meer anders. Wij zijn op zoek naar een medewerker Communicatie & Events.

 2. kerkenvisie - foto Siebe Swart

  Veel animo voor Kerkenvisies

  3 juli 2019

  Hoe geven we onze kerkgebouwen een duurzame toekomst? Een actuele vraag voor veel gemeenten in Nederland. Mede door het teruglopend kerkbezoek staan veel kerkgebouwen onder druk. Om deze markante gebouwen te behouden is actie vereist. Daarom gaan steeds meer gemeenten aan de slag met een kerkenvisie.

 3. MonumentenwachtNL en Restauratiefonds geven extra impuls aan samenwerking

  16 mei 2019

  Op 16 mei 2019 op de Monumentenbeurs in Den Bosch ondertekenden Monumentenwacht Nederland en het Nationaal Restauratiefonds een manifest waarmee zij hun samenwerking een extra impuls geven. Beide organisaties intensiveren de komende jaren hun samenwerking aan de hand van drie thema’s: informeren, inspecteren en verduurzamen.

 4. Overgangsregeling bij woonhuissubsidie

  8 mei 2019

  De Subsidieregeling overgang afschaffing fiscale aftrek van uitgaven voor monumentenpanden is gepubliceerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Deze overgangsregeling, die door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werd toegezegd, is bedoeld voor particuliere eigenaren die vóór 2019 zijn begonnen met een instandhoudingsproject aan hun rijksmonument en waarvan de werkzaamheden in 2019 doorlopen.

 5. jaarverslag

  Jaarverslag 2018: Samen met impact financieren

  7 mei 2019

  ‘Samen met impact financieren’. Dat is het thema van ons jaarverslag over 2018. Samen, omdat bij alle financieringen die wij verstrekken samenwerking essentieel is tussen eigenaren, overheden en het Restauratiefonds. Met ‘impact’, omdat er bij deze investeringen ook echt iets gebeurt. Het monument wordt gerestaureerd, energiezuiniger, prettiger bewoond, of krijgt een nieuwe bestemming, vaak ook met grote impact op de omgeving.

Pagina's