Nieuws & evenementen

 1. publieksonderzoek monumenten

  Monumentenbezoek in trek bij Nederlanders

  30 augustus 2018

  Nederlanders staan bijzonder positief tegenover monumenten. Maar liefst 84 procent vindt het belangrijk dat monumenten behouden worden. Het vergroot de aantrekkelijkheid van het dorp of de stad. Men staat er dan ook positief tegenover dat de overheid geld besteedt aan het behoud van monumenten. Maar monumenten zouden eigenlijk beter herkenbaar en vaker open moeten zijn. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Restauratiefonds.

 2. 65pluseigenaren

  Resultaten vervolgonderzoek vergrijzing monumenteigenaren

  15 augustus 2018

  Begin dit jaar presenteerde het Restauratiefonds de resultaten van zijn tweejaarlijks onderzoek naar monumenteigenaren. De toenemende vergrijzing onder eigenaren van een monument was toen een belangrijke conclusie. Reden voor vervolgonderzoek, dat we nu presenteren.

 3. pastorie community bijeenkomst

  Bijeenkomst Monumenten Community 22 september

  30 juli 2018

  Het Nationaal Restauratiefonds is gestart met een Community, waarin (aankomend) monumenteigenaren bij elkaar worden gebracht om ervaringen en tips uit te wisselen, verhalen met elkaar te delen maar ook om elkaar te ontmoeten. Dit kan online, maar ook tijdens bijeenkomsten. Bijvoorbeeld op 22 september in Noord-Brabant.

 4. Betekenis Klimaatakkoord voor monumenteigenaren

  12 juli 2018

  Op 10 juli is het Klimaatakkoord op hoofdlijnen gepresenteerd. Het akkoord omvat concrete afspraken over het verminderen van de CO₂ uitstoot. Hans Jacobs, strateeg van de monumentenfinancier Nationaal Restauratiefonds geeft een toelichting op het akkoord.

 5. open monumentendag

  Bestel posters voor Open Monumentendag

  10 juli 2018

  Op 8 en ‪9 september 2018‬ is het weer Open Monumentendag. Duizenden trotse eigenaren zetten dan de deuren van hun monument gratis open voor bezoekers. Monumenteigenaren en -liefhebbers kunnen vanaf nu weer gratis een poster bij ons bestellen, om Open Monumentendag aan te kondigen of te ondersteunen. Dit jaar is er ook een verkiezing van ‘de mooiste poster van de week’. Deze winnaars maken elke maand kans op een professionele fotoshoot van hun monument.

Pagina's