Nieuws & evenementen

 1. Van Vollenhovenprijs naar geslaagde herbestemmingen

  15 november 2019

  Op zaterdag 16 november namen negen initiatiefnemers van een herbestemming van een monumentale kerk de Pieter van Vollenhovenprijs in ontvangst. Met de uitreiking van de herbestemmingsprijs wil de jury extra aandacht geven aan de opgave die er is om monumentale kerken in ons land te behouden. In de herbestemde Lutherse kerk Bizar-Bazar in Arnhem, een van de winnaars, werd de prijs persoonlijk uitgereikt door oud-voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds prof. mr. Pieter van Vollenhoven en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Ingrid van Engelshoven.

 2. monumentencongres

  Nationaal Monumentencongres 2019

  16 oktober 2019

  Op 7 november bent u welkom bij het Monumentencongres met als thema ‘Recht uit het hart: vrijwilligers en vakmanschap’. Zo blijft monumentenland overeind. Het Restauratiefonds is ook aanwezig!

 3. duurzaam

  Duurzame huizenroute: bezoek monumenten

  16 oktober 2019

  Wilt u meer weten over het verduurzamen van uw monument en comfortabeler wonen? Stel uw vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand. Er staan ook 35 duurzame monumenten op in de lijst.

 4. kerkenvisie - foto Siebe Swart

  Veel animo voor Kerkenvisies

  3 juli 2019

  Hoe geven we onze kerkgebouwen een duurzame toekomst? Een actuele vraag voor veel gemeenten in Nederland. Mede door het teruglopend kerkbezoek staan veel kerkgebouwen onder druk. Om deze markante gebouwen te behouden is actie vereist. Daarom gaan steeds meer gemeenten aan de slag met een kerkenvisie.

 5. Tevredenheidsonderzoek financiële samenwerkingspartners

  19 december 2018

  Wij ondersteunen onze samenwerkingspartners graag zo goed mogelijk bij het in stand houden van ons Nederlandse erfgoed. Daarom voeren wij een tweejaarlijks tevredenheidsonderzoek uit. Onze financiële samenwerkingspartners, bestaande uit overheden en private fondsen, geven ons een 8,3 als rapportcijfer! Daar zijn wij trots op!

Pagina's