Nieuws & evenementen

 1. Restauratiefondshypotheek

  Saldo-opgaven 2019 verstuurd

  21 januari 2020

  De saldo-opgaven over het jaar 2019 worden in januari verzonden aan al onze klanten. U ontvangt de saldo-opgave in de derde week van 2020. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op per mail of bel ons via 088 - 253 90 50.

 2. restauratie werkzaamheden

  Storing Mijn.Restauratiefonds verholpen

  13 januari 2020

  U kunt weer inloggen in uw portaal.

 3. kerkenvisies

  69 gemeenten aan de slag met kerkenvisie

  20 december 2019

  Dit jaar konden gemeenten voor het eerst financiële steun aanvragen voor het opstellen van een kerkenvisie. Inmiddels hebben al 69 gemeenten dit gedaan.

 4. Nieuw Boerderijenfonds stimuleert hergebruik historische boerderijen

  5 december 2019

  Op 6 december wordt de start van het Boerderijenfonds aangekondigd: een stimuleringsfonds voor restauratie, verduurzaming en herbestemming van agrarisch erfgoed. Het Boerderijenfonds is een initiatief van de stichting Agrarisch Erfgoed Nederland, die hiervoor een samenwerking aangaat met het Nationaal Restauratiefonds. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakt de start van het Boerderijenfonds mogelijk met een bijdrage van 5 miljoen euro voor de periode 2020-2023. Met dit bedrag kunnen zo’n 25 tot 30 projecten worden ondersteund.

 5. zuid-holland

  Zuid-Holland: Wijziging subsidie voor restauratie en herbestemming van rijksmonumenten

  19 november 2019

  Eigenaren van rijksmonumenten in Zuid-Holland die gaan herbestemmen kunnen bij de provincie een subsidie aanvragen, voor toegankelijkheids- en duurzaamheidsmaatregelen. De subsidieregeling is vernieuwd. De wijziging maakt het mogelijk om voor de financiering een lening van het Restauratiefonds te combineren met provinciale subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Pagina's