Nieuws & evenementen

 1. 11
  apr
  Evenement

  Bijeenkomst Herbestemmen van monumenten

  11 april 2019

  Tijdelijk gebruik biedt gouden kansen voor leegstaande monumenten die wachten op een definitieve bestemming. Panden worden op deze manier in de schijnwerpers gezet en de uiteindelijke bestemming van het monument wordt hierdoor al ondersteund. Komt u ook naar de bijeenkomst 'Herbestemmen van monumenten' op 11 april de unieke locatie: de Gouwekerk in Gouda?

 2. batterijen

  Restauratiefonds-compliment

  8 maart 2019

  Martijn Geerdes – naast Mark Bliekendaal de initiatiefnemer van de herbestemming van Fort de Batterijen in Nieuwegein – heeft 7 maart in het fort het Restauratiefonds-compliment 2019 ontvangen. Het Nationaal Restauratiefonds reikt het compliment jaarlijks uit aan initiatiefrijke mensen, die een impactvolle bijdrage leveren aan het in stand houden van monumenten. Restauratiefonds-directeur Kees-Jan Dosker overhandigde het compliment aan Martijn voor de slagvaardige aanpak bij de herbestemming van het fort en het weer toegankelijk maken voor het publiek.

 3. Funderingsproblematiek groeit: voor eigenaren rijksmonument is er subsidie of laagrentende lening

  26 februari 2019

  Particuliere eigenaren van een rijksmonument (ook VvE’s) kunnen voor herstel of vervanging van funderingspalen (hout, beton en staal) achteraf een subsidie van 38% aanvragen via de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Een eigenaar kan voor 100% van de kosten ook kiezen voor een laagrentende lening, vanaf 1% voor eigenaar-bewoners. De lening kan via het Restauratiefonds aangevraagd worden én kan direct gecombineerd worden met investeringen in duurzaamheid of andere restauratie- en onderhoudswerkzaamheden.

 4. wormer

  Restauratiefonds op het Kennisevent 'Bouwen aan plekken met identiteit'

  14 februari 2019

  Op donderdag 14 maart organiseert The Missing Link, in samenwerking met de Reinwardt Academie, het ministerie van OCW en het Nationaal Restauratiefonds, het kennisevent Bouwen aan plekken met identiteit. Een event over hoe je erfgoed en identiteit succesvol inzet bij gebiedsontwikkeling.

 5. Samenwerking met vier bureaus als alternatief voor Belastingdienst Bureau Monumentenpanden

  18 januari 2019

  Samenwerking met vier bureaus als alternatief voor Belastingdienst Bureau Monumentenpanden

Pagina's