Aanmeldtermijn OMD Duurzaamheidsprijs verlengd

Publicatiedatum

De termijn voor het aanmelden van verduurzaamde monumenten in het kader van de Open Monumenten Dag Duurzaamheidsprijs is verlengd tot 7 juni a.s. De prijs beloont een monument dat toonbeeld is van verduurzaming en is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), het Restauratiefonds en Stichting Nederland Monumentenland (NML). Het sluit aan bij het thema ‘Duurzaamheid’ van de Open Monumentendag 2022.

OMD Duurzaamheidsprijs

Voorwaarden voor inzending

Bij toonbeeld gaat het niet alleen om de toegepaste techniek. Ook het proces tot en met de uitvoering is een belangrijk criterium. Hebben alle betrokken partijen, zoals gemeente, architect, adviseur en aannemer op een goede wijze samengewerkt? Zijn er innovatieve oplossingen gebruikt? Alle verduurzaamde monumenten die tot vijf jaar terug zijn verduurzaamd komen in aanmerking. 

Jury 

De jury bestaat uit directeuren van de drie samenwerkende organisaties: Susan Lammers (RCE), Kees-Jan Dosker (Restauratiefonds) en Harald de Boer (NML). Uit alle inzendingen kiest de jury drie finalisten. Vervolgens kan het publiek via een poll op openmonumentendag.nl haar stem uitbrengen op één van de drie genomineerden. Tijdens een expertmeeting van de Open Monumentendag op 8 september doen erfgoedprofessionals hetzelfde. Uit deze twee polls volgt de uiteindelijke winnaar. Deze ontvangt de Groene Sleutel, krijgt brede publicitaire aandacht vanuit de drie organiserende partijen en ontvangt een mooie prijs die ingezet kan worden ter verbetering van het prijswinnende monument.

Deadline

Bent u of kent u een eigenaar, vrijwilliger of een betrokkene bij een duurzaam monument in Nederland? Is dit een potentiële winnaar voor de prijs? Inzenden kan tot uiterlijk 7 juni aanstaande via onderstaande link. Hier kunt u ook meer lezen over de aanmeldcriteria.
 

Aanmelden en criteria