Amerborgh ontvangt Restauratiefonds Compliment voor bijzonder geslaagde restauratie Felix Meritis

Publicatiedatum

Op dinsdag 29 augustus kreeg het team van Amerborgh International het Restauratiefonds Compliment uitgereikt uit handen van onze directeur Uğur Özcan. Amerborgh ontving het compliment voor hun succesvolle restauratie van Felix Meritis, een van de mooiste monumentale bouwwerken in Amsterdam. Het Restauratiefonds reikt het compliment jaarlijks uit aan initiatiefrijke mensen of organisaties, die een impactvolle bijdrage leveren aan het in stand houden van monumenten.

Amerborh ontvangt Restauratiefonds Compliment

In november 2014 kocht Amerborgh, Felix Meritis van de gemeente Amsterdam. Waar anderen vaak kiezen voor een nieuwe functie van een pand, koos Amerborgh er juist voor het pand terug te brengen naar zijn oorspronkelijke functie: een cultuurhuis met een inspirerend programma rond ondernemerschap, technologie, wetenschap en kunst. Amerborgh heeft het pand prachtig laten verbouwen en restaureren in 2017 en de jaren daarna. Op 25 september 2020 werd het vernieuwde Felix Meritis, icoon van de Keizersgracht, geopend door burgemeester Halsema. Het Restauratiefonds-compliment is in 2020 toegekend echter vanwege Covid-19 had de uitreiking nog niet plaatsgevonden.  

Een monument dat weer toegankelijk is, duurzaam gebruikt wordt en beleefd wordt is weer springlevend en draagt op een positieve manier bij aan de maatschappij, dat is de missie van het Restauratiefonds. Ook Amerborgh zet zich nadrukkelijk in voor cultuur en maatschappelijke cohesie. Zo investeren ze in de historische panden én in de programmering van onder meer Felix Meritis, De Nieuwe Liefde en de Rode Hoed. Met deze investeringen focust Amerborgh niet alleen op financieel, maar vooral op maatschappelijk rendement. Amerborgh maakt op deze plekken een culturele en maatschappelijke programmering mogelijk met de nadruk op inclusiviteit en diversiteit. Thema’s die ook Uğur Özcan na aan het hart liggen. De waardering daarvoor wordt tastbaar gemaakt door de uitreiking van het Restauratiefonds-compliment. 

Uğur Özcan reikt compliment uit aan Amerborgh / Felix Meritis

Bekijk de film