Bezoek het Nationaal Restauratiefonds tijdens Open Monumentendag

Publicatiedatum

Op zaterdag 10 september zetten wij tijdens Open Monumentendag de deuren open van het jonge gemeentelijke monument waarin wij werken. Loop binnen in ons pand en geniet van de koffie.

Levob gebouw Utrechtseweg 12
Zaterdag 10 september 10 - 17 uur

Op zaterdag 10 september zetten wij tijdens Open Monumentendag de deuren open van het jonge gemeentelijke monument waarin wij werken.

Het voormalige Levob gebouw in het centrum van Amersfoort is in 1959 ontworpen door de Amersfoortse architect Oosterhuis en daarmee een jong monumentaal pand. Het gebouw is als industrieel en architectonisch erfgoed voor de stad behouden, in oude luister hersteld en met de modernste techniek voor hedendaags gebruik geschikt gemaakt voor de toekomst. Lees meer over de historie van het Levob gebouw. 

Een kleine historische foto-tentoonstelling herinnert aan de geschiedenis van deze plek Heeft u nog fotomateriaal van dit pand? Neem het mee of stuur het ons per e-mail: communicatie@restauaratiefonds.nl. Onze barista schenkt een heerlijk kopje koffie met vers gebakken koekjes van bakkerij Boersma. The Bogor Attitude zorgt voor muzikale klanken. Voor de jongste bezoekers hebben wij kleurplaten en ook zijn er aanzichtkaarten, die wij voor u versturen.

Het landelijke thema van Open Monumentendag is: duurzaamheid duurt het langst. Wij maken u graag deelgenoot van de verduurzaming van monumenten, ons pand én ons hart voor monumenten. De koffie staat klaar bij het Nationaal Restauratiefonds Utrechtseweg 12, dé financier voor monumenten in Nederland.

 

Levob gebouw Utrechtseweg 12

1890 Utrechtseweg, rechts ter hoogte van lantaarnpaal staat nu het Levob gebouw

Uterchtseweg

1935 Utrechtseweg hoek Snouckaertlaan richting stad

Uterchtseweg