“BinnensteBuiten” was op bezoek bij de Meelfabriek

Publicatiedatum

Het team van het televisieprogramma “BinnensteBuiten” was op bezoek bij een sfeervolle loft in het Molen Riffel gebouw. Erik en Lia bezochten het gebouw op Open Monumentendag en werden op slag verliefd op deze bouwval. Zij mochten zelf aan de slag met de indeling, kijk wat zij ervan gemaakt hebben.

Meelfabriek
Van bouwval naar sfeervolle loft

Welkom op de plek waar de geschiedenis van Leiden leeft. Lofts, kantoren, winkels, restaurant en hotel geven dit rijksmonument een nieuwe toekomst. Vanuit een enorme drive en met een hart voor monumenten krijgt dit industriële erfgoed uit 1884 nieuw leven. 

Wilt u meer lezen over de succesfactoren van dit omvangrijke herbestemmingstraject? 

Lees het hele verhaal op de website Herbestemming.nl.

Het Restauratiefonds heeft met de financiering van de meerjarige binnenstedelijke transformatie fase 1 en 2 van dit omvangrijke herbestemmingsproject mede kunnen ondersteunen. Dit type projecten vraagt om creativiteit, optimale inzet van beschikbare instrumenten, een betrokken netwerk, maar bovenal geloof in het eindbeeld en doorzettingsvermogen van de eigenaar. Wilt u ook een omvangrijk project financieren? 

Bekijk de financieringen van het Restauratiefonds.

De achterpui van de loft is hergebruikt. Veel materiaal is circulair gebruikt. Wilt u meer weten over circulair hergebruik van bouwmaterialen? Er kan veel meer op dit vlak dan u zou denken, maar het blijft pionieren. Belangrijkste tip: grijp zo min mogelijk in en verander niet te snel. 

Bekijk de video van BinnensteBuiten Lees het in ons whitepaper  Het verhaal

Herbestemming van de Meelfabriek

Vulcaan Vlaardingen