De Zelfscan Duurzaam Monument nu ook beschikbaar voor de zakelijke markt

Publicatiedatum

Afgelopen jaar gebruikten zo’n 9.500 monumenteneigenaren de gratis online Zelfscan Duurzaam Monument. Eigenaren van monumenten hebben veel vragen over verduurzaming. Wat kan er, wat kost het en wat levert het op? Om die reden introduceerden het Nationaal Restauratiefonds en De Groene Grachten de Zelfscan Duurzaam Monument. De scan die duidelijk voorziet in de behoefte aan inzicht in verduurzamingsmogelijkheden is er nu ook voor zakelijke eigenaren.

Zelfscan

De Zelfscan biedt snel inzicht in de duurzame mogelijkheden van uw monument. De scan geeft een overzicht van de mogelijkheden op basis van eerder verstrekte adviezen bij vergelijkbare panden. Het is een mooie opstap naar een duurzaamheidsadvies op maat, want verduurzamen van een monument blijft vaak maatwerk.

Hoe werkt het?

In de Zelfscan Duurzaam Monument beantwoordt u een aantal vragen. Relevant zijn uw energieverbruik, de monumentale status van uw pand, het oppervlak en de reeds uitgevoerde maatregelen. De Zelfscan koppelt de data aan de kennisdatabase van De Groene Grachten. Hij maakt gebruik van de kennis en ervaring die de adviseurs in het veld hebben opgedaan. Op basis van uw antwoorden toont de Zelfscan relevante duurzame maatregelen, financieringen en vervolgstappen. De uitkomsten kunt u downloaden in een rapport.

Naast de technische haalbaarheid geeft de scan ook inzicht in de financiële mogelijkheden van het Nationaal Restauratiefonds en andere subsidieregelingen.

De Zelfscan is gratis en beschikbaar voor elke monumenteigenaar.

Zelfscan Duurzaam Monument