Doe maar gewoon DUURZAAM

Publicatiedatum

Iederéén een goede crisis: we hebben er een paar te pakken… Wat leren wij er van? Wat ga je er aan doen? Op dinsdag 15 november op een hele bijzondere locatie, klooster Mariënburg in Den Bosch is de bijeenkomst ‘Doe maar gewoon DUURZAAM’ Zien wij u ook?

Kennis, inspiratie en ontmoeting op een unieke plek. We kijken ernaar uit u dinsdag 15 november te verwelkomen in de Mariënburg.

Marienburg

Na meer dan twee jaar wachten is het nu eindelijk zover! Wilt u erbij zijn in klooster Mariënburg in Den Bosch waar duurzaamheidsmaatregelen op innovatieve wijze zijn toegepast?

Aanmelden

PROGRAMMA

IK GUN IEDEREEN EEN GOEDE CRISIS - MAURICE BEIJK (RENTMEESTER 2050)

Maurice Beijk neemt u mee in de ontwikkelingen om ons heen. Hij laat u vooral zien dat het niet allemaal duur en complex hoeft te zijn. Omdenken is zijn kracht en daar neemt hij u graag in mee. Aan de orde komen o.a. de actuele thema’s: duurzaamheid, energietransitie, circulariteit, klimaatadaptatie, revitalisering, trends en meer. Maurice wordt als ‘Rentmeester2050’ gezien als deskundige op het gebied van MVO en in het bijzonder op het gebied van duurzaamheid. Een van zijn statements is: “De aarde heeft ons niet nodig maar wij de aarde.

DUURZAME TRANSFORMATIE VAN KLOOSTER NAAR CAMPUS - WIM BOERS EN HANS HEIJMANS

Wim Boers, voormalig eigenaar Kadans Vastgoed, vertelt samen met Hans Heijmans over de herbestemming van klooster Mariënburg. Voor welke uitdagingen zij hebben gestaan bij de verduurzaming van dit grote complex. Dankzij innovatieve toepassingen wordt het klooster, nadat de laatste bouwfase in april is afgerond, volledig gasloos. Tijdens het interview heeft u als bezoeker ook nadrukkelijk een stem. Stel uw vragen alvast vooraf tijdens registratie. 

Een monument verduurzamen is maatwerk - Remco Vos (Nationaal Restauratiefonds)

Iedere energiebesparende maatregel of verduurzaming vraagt om zorgvuldigheid en maatwerk. Het Nationaal Restauratiefonds heeft een uitgebreid netwerk en samenwerkingen met het Rijk, gemeenten, provincies en andere partijen. Wij kunnen daardoor verschillende financieringsmogelijkheden bieden voor de duurzaamheidsinvesteringen in een monument en brengen u graag op de hoogte tijdens de bijeenkomst.

Lees alvast meer over duurzaamheidsadvies van het Restauratiefonds.

Het voormalige klooster is een rijksmonument uit 1897. Sinds 2016 is Mariënburg Campus de eerste universiteit gevestigd in ’s-Hertogenbosch gevestigd, de Jheronimus Academy of Data Science.

Bekijk hier het volledige  programma.

WIM BOERS EN HANS HEIJMANS

WIM BOERS EN HANS HEIJMANS

MAURICE BEIJK

Maurice Beijk
Marienburg
Marienburg