Groninger Erfgoedloketfair ‘Verduurzaam, behoud & geniet’

Publicatiedatum

Op 3 juni houdt Erfgoedloket Groningen een Erfgoedloketfair. Deze tweede editie is vanwege de COVID-19 maatregelen online. Dus het Erfgoedloket Groningen op het beeldscherm bij u thuis, te volgen vanuit uw eigen comfortabele stoel!

Station Groningen

Wij organiseren deze fair omdat wij merken dat er onder de bezitters van erfgoed (monumentale en karakteristieke panden) veel vragen leven. Het gaat dan bijvoorbeeld over subsidies voor onderhoud en verduurzaming of welke werkzaamheden vergunningsvrij mogen worden verricht aan erfgoed. 

Op de fair kunnen de bezoekers tientallen standhouders bezoeken die antwoord kunnen geven op deze vragen en nog veel meer. Daarnaast bieden we diverse kennissessies aan over goed onderhoud, verduurzaming, subsidies, financieringen en verzekeringen. Het Restauratiefonds is hier ook bij!

Natuurlijk is er ook aandacht voor het genieten van erfgoed. Dat komt onder andere aan bod in sessies over historische maaltijden, Stichting Monument en Materiaal laat zien hoe je je woning nog mooier kunt maken door middel van hergebruik en tuinliefhebbers kunnen uitleg krijgen over hoe je tuinen passend kunt maken bij de woning.   

Verder is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere erfgoedeigenaren in het erfgoedcafé, films te bekijken in de bioscoop en is er veel informatie te vinden in de bibliotheek. 

De Erfgoedloketfair ‘Verduurzaam, behoud én geniet!’ vindt plaats op 3 juni van 15.00 tot 20.00 uur. 
Aanmelden kan via www.erfgoedloketfair.nl. Toegang is gratis.

Een volledig overzicht van de aanwezige partners, deelnemende organisaties en bedrijven en de kennissessies is te vinden via www.erfgoedloketgroningen.nl of www.erfgoedloketfair.nl.

Heeft u vragen, dan kunt u ons bereiken via:
050 313 27 09
info@erfgoedloketgroningen.nl 
www.erfgoedloketgroningen.nl