Monument van de maand - onderweg met onze accountmanager Grietje Hofstede

Publicatiedatum

Het is een van de mooiste pandjes in het centrum van Emmen, een ruim honderd jaar oude bakkerij. Sinds 2014 was de bakkerij in andere handen overgegaan. Gert Jan en Henk Ten Napel hebben samen de oude bakkerij van de familie Ten Napel teruggekocht.

Grietje
Herbestemming van bakkerij in centrum Emmen, Hoofdstraat 75-77

Het prachtige pand in het centrum van Emmen krijgt een nieuwe bestemming met een bijdrage uit het Drents Monumentenfonds. Er komen twee winkels en twee appartementen in. De Monumentenwacht in Drenthe maakte het inspectierapport, een voorwaarde voor financiering uit het Drents Monumentenfonds. De werkzaamheden zijn begonnen, we laten het eindresultaat uiteraard zien in onze nieuwsbrief! 

Collega’s roepen wel eens gekscherend dat wij, accountmanagers, ‘alleen maar’ koffie drinken. Mijn collega heeft ervaren hoe dat gaat, koffie drinken. We gaan naar de locatie, maken kennis met de eigenaren en krijgen een rondleiding. Ondertussen vraag ik ze het hemd van het lijf: wat wil je doen, wat zie je voor je, wie is er verder nog bij betrokken, wat is de historie van het pand, wat zijn de eigendomsverhoudingen? Zo leren we elkaar kennen, ik krijg harde en zachte informatie en zo krijg ik al een beetje in beeld wat het Restauratiefonds zou kunnen betekenen. Na de rondleiding volgt dan uiteindelijk meestal ook nog wel dat kopje koffie…De collega in kwestie was aan het eind van de dag wel toe aan een opkikker!

 

 

Raak geïnspireerd en lees onze verhalen van succesvolle herbestemmingen in Drenthe.

Herbestemmingen in Drenthe

Onderweg in Emmen

Peter

De Drents Monumentenfonds-hypotheek is een lening tegen lage rente. ​​Rijksmonumenten, provinciale monumenten, gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden komen in aanmerking voor de Drents Monumentenfonds-hypotheek. Voor karakteristiek bezit kunnen restauratiekosten, verduurzamingskosten (inclusief energieopwekking) en herbestemmingskosten gefinancierd worden. Bij rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden moet sprake zijn van restauratie en/of verduurzaming in combinatie met herbestemming. Bij provinciale monumenten kunnen ook alleen werkzaamheden zonder herbestemming gefinancierd worden met een lening uit het Drentse Monumentenfonds. 

Drents Monumentenfonds
Drenthe

Gaat u investeren in een monument en wilt u uw pand zakelijk financieren, dan zijn wij de financier met relevante kennis en gunstige financieringscondities. Wij helpen ondernemers bij de financiering van restauratie, herbestemming en verduurzaming van een monument. Bel ons via 088 253 90 20.

Plan een gesprek met een accountmanager

Nadja, Henrieke en Barbara zijn Monumentencoaches bij het Restauratiefonds. Zij maken (toekomstige) eigenaren van monumenten wegwijs in monumentenland. Heeft u een vraag? Neem gerust contact op via info@monumenten.nl. Bellen kan ook. Het nummer is 088 253 90 10.

Wij helpen u graag