Nationaal Monumentencongres donderdag 3 november

Publicatiedatum

Het Nationaal Monumentencongres vindt dit jaar plaats op 3 november aanstaande in Fort Voordorp in Groenekan (vlakbij Utrecht). Dé kans om jouw collega’s uit de erfgoedsector weer te ontmoeten.

Evenementenlocatie

Het thema is Veerkrachtig erfgoed risico- en crisismanagement. Tijdens deze 10e editie staan we stil bij de vraag hoe we ons Nederlands erfgoed nog beter kunnen beschermen in crisissituaties. Wat heeft de sector nodig om de monumenten veerkrachtig te maken tegen externe invloeden zoals extreme wateroverlast of droogte, brand of diefstal? Diverse experts en professionals uit de erfgoedsector geven antwoord en delen hun kennis en ervaring. Als bezoeker aan dit congres kun je interactief je visie op deze vraagstukken delen en gezamenlijk ideeën bedenken om ons erfgoed nog beter te beschermen. 

Onder leiding van dagvoorzitter Reinier van den Berg met onder meer key note speakers Floris Alkemade en Alex van den Doel en inspirerende deelsessies en excursies op en rond Fort Voordorp.

Floris Alkemade (architect en stedenbouwkundig ontwerper), studeerde in 1989 met eervolle vermelding af in de Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Aansluitend werkte hij gedurende achttien jaar met Rem Koolhaas en was een van de zes partners van het beroemde Office for Metropolitan Architecture (OMA). In 2008 richtte hij zijn eigen ontwerpbureau FAA op en later ook BAU+ opererend vanuit Sint-Oedenrode, Brussel en Parijs. Daarnaast was hij lector aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en tussen 2015- 2021 vervulde hij de functie van Rijksbouwmeester. In 2021 was hij te gast bij VPRO Zomergasten.

Alex van den Doel is als managing director van Aon’s Global Risk Consulting verantwoordelijk voor risk consultancy, cyber solutions en crisis management (COT). Het COT is het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, die organisaties in de publieke en private sector ondersteunt en is gespecialiseerd in onderzoek, advies, trainingen en oefeningen op het gebied van veiligheids- en risico/crisis­management.

Het Nationaal Restauratiefonds is al sinds het begin partner van dit congres en neemt actief deel aan de voorbereidingen en organisatie.

Bekijk programma en koop tickets via www.monumentencongres.nl

Reinier van den Berg

Reinier van den Berg