Restauratiefonds Compliment voor Willem ter Steege voor succesvolle herbestemming Villa Jongerius

Publicatiedatum

Op woensdag 8 mei heeft Uğur Özcan, directeur van het Restauratiefonds, het Restauratiefonds Compliment uitgereikt aan Willem ter Steege, directeur van de Stichting Vrienden van het Jongerius Complex in Utrecht.

Willem ter Steege ontvangt Restauratiefonds Compliment
Vervallen complex fraai gerestaureerd

Het Restauratiefonds bezocht Villa Jongerius onder de noemer ‘kennismaking directieleden en projectbezoek’. Willem ter Steege ontving als verrassing het compliment vanwege zijn tomeloze inzet voor het behoud en verduurzamen van het zeer vervallen Jongeriuscomplex en het verder brengen van het maatschappelijke verhaal van zijn familie. Willem was zichtbaar ontroerd met deze onderscheiding. Dat als verrassing ook zijn familieleden en erfgoedambtenaren van de gemeente Utrecht bij de uitreiking aanwezig waren, speelde hierin zeker een rol.

Het Jongerius Complex is niet alleen een fraai gerestaureerd monument bestaande uit een Villa, tuin en voormalig Hoofdkantoor, maar vertelt het ook het authentieke verhaal van de familie die hier gewoond en gewerkt heeft. Dit is terug te vinden in het interieur, de sfeer, de service, de ambachtelijke catering en de persoonlijke aandacht voor de gasten door de (achter)kleinkinderen van ontwerper en voormalig eigenaar Jan Jongerius die de exploitatie van de huidige congres- vergaderlocatie in eigen beheer volgens familietraditie uitvoeren. Jarenlang is de familie bezig geweest met de herbestemming van dit monumentale complex; inmiddels is dit voltooid. De villa en hoofdkantoor van het toenmalige familiebedrijf zijn op een prachtige wijze herbestemd tot een duurzame monumentale vergaderlocatie. Het monument is met de nieuwe functie opengesteld voor de zakelijke markt en daarmee weer springlevend.

Uğur Özcan spreekt met het uitreiken van het Restauratiefonds Compliment extra waardering uit voor de niet aflatende inzet van Willem ter Steege en zijn familie, alsmede voor de jarenlange prettige samenwerking waarbij altijd gewerkt werd vanuit een gezamenlijk belang: een duurzaam behoud van het prachtige erfgoed.

De prachtig gerestaureerde Villa

De prachtig gerestaureerde Villa