Save the date: Week van het Duurzaam Erfgoed

Evenementdatum
Locatie
Online Online Online

Gezamenlijk werken aan doelstellingen

De week van Het Duurzaam Erfgoed
Gezamenlijk werken aan doelstellingen

Nederland staat voor de grote opgave om het CO2-gebruik drastisch te reduceren. De monumentensector levert hier met een ambitieuze ‘routekaart’ een bijdrage aan. Het is de ambitie van de betrokken partijen om een CO2-reductie van 40% in 2030 en 60% in 2040 te realiseren als gemiddelde over de gehele monumentenvoorraad in Nederland. Met de Week van het Duurzaam Erfgoed laten we zien dat we gezamenlijk deze doelstelling kunnen behalen.

Deze week is speciaal voor alle partijen die betrokken zijn bij het verduurzamen van erfgoed: overheden, architecten, ontwikkelaars, investeerders, uitvoerders en erfgoed professionals. Ook professionals die niet uit de erfgoedhoek komen zijn welkom. Wissel met ons kennis uit, doe inspiratie op en wordt onderdeel van het duurzaam erfgoed netwerk.

Save the date(s)!

Save the date(s)! Zet 19,20,21 én 22 april alvast in je agenda. Want dan is het de Week van het Duurzaam Erfgoed! Het Restauratiefonds is trotse partner van dit mooie evenement.

Website Duurzaam Erfgoed

Dagelijks afwisselend programma

Dit jaar geen eendaags congres op locatie, maar een hele week vol digitale, duurzame erfgoed-inspiratie. Een week waarin we met elkaar kennis uitwisselen, verbindingen leggen en inspiratie opdoen. De komende tijd zullen we meer bekend maken over het programma. We kunnen alvast verklappen dat het een afwisselend programma is met ruimte voor diverse onderwerpen.

  • Bezoek via video’s duurzame erfgoedlocaties door het hele land.
  • Ga in gesprek met andere professionals tijdens interactieve werksessies.
  • Schroef je kennis op in een training.
  • Laat je inspireren tijdens een van de lunchlezingen.

Stel dus naar eigen interesse jouw ideale digitale programma samen. 

Duurzaam Erfgoed Talkshow

Donderdag 22 april
De week sluiten we op donderdagmiddag gezamenlijk af met een interactieve talkshow, live uitgezonden vanuit Sugarcity. Blik samen met ons terug op de hoogtepunten van afgelopen jaar en laat je inspireren door onze tafelgasten die onder leiding van onze host elkaar aan de tand voelen rond onze gezamenlijke missie: erfgoed met duurzame toekomst!

Interactieve talkshow

Sugar City

Duurzaam Erfgoed op de Zeepkist. Doe mee!

Ook bijdragen aan het Duurzaam Erfgoed congres? Dat kan! Op woensdagochtend 10:00 uur bieden wij organisaties, onder de naam 'Duurzaam Erfgoed op de Zeepkist', de mogelijkheid om een eigen werksessie te organiseren, verspreid over twee rondes. We moedigen het aan om voor deze sessies samen te werken met andere partners.  Dus heb je een innovatief idee of project dat in de schijnwerpers moet staan deze week? Stuur dan een pitch (maximaal 1 A4) in naar week@duurzaamerfgoed.nl. De organisatie zal uit de inzendingen zes inspirerende projecten selecteren

Partners

De week van het Duurzaam Erfgoed 2021 wordt mogelijk gemaakt door de volgende partners:

Logo partners