Week van het Duurzaam Erfgoed

Evenementdatum
Locatie
On- en offline diverse Haarlem en Zwolle

Zet 15, 16 en 17 juni alvast in je agenda. Want dan is het de Week van het Duurzaam Erfgoed! Het Restauratiefonds is partner van dit mooie evenement.

Zonnepanelen Kastanjefabriek
Blokkenschema

Dagelijks afwisselend programma

Na een inspirerende en succesvolle digitale editie in 2021 kunnen we elkaar eindelijk weer ontmoeten en samen inspirerende plekken bezoeken. Dit jaar zal het programma daarom deels digitaal en deels op locatie zijn. Het wordt een week vol betekenisvolle ontmoetingen, inspirerende inzichten en boeiende onderwerpen. Je kunt naar eigen interesse jouw ideale programma samenstellen. 


Op woensdag 15 juni trappen we De Week af met de Talkshow Duurzaam Erfgoed. Live vanuit de Metaal Kathedraal in Utrecht. Hier schuiven interessante sprekers aan, zoals Eva Rovers, Lisanne Havinga, Christian Braak en André van Stigt en anderen. Onder leiding van talkshowhost Suze Gehem beloven het boeiende gesprekken te worden – en dit keer mét publiek!  

Donderdag 16 juni staat volledig in het teken van leerzame werksessies – zowel on- als offline. Onze marketeer Sjoerd Slagter neemt je samen met Jan-Hylke de Jong van Fenicks in de werksessie ‘Meten is weten’, mee in de uitkomsten van meerdere onderzoeken onder monumenteigenaren. Waar staan we met de verduurzamingsambitie in de monumentenwereld? Welke ondersteuning hebben monumenteigenaren nodig om op een verantwoorde wijze te verduurzamen? We hebben al veel inzichten die voortkomen uit bestaand en doorlopend onderzoek. Maar wat zien we als we deze inzichten combineren? Is de verduurzamingsambitie voor monumenten realistisch? Een interessante sessie.

Ook kun je jouw kennis bijspijkeren over het isoleren van monumenten tijdens een lezing van de RCE en Stichting ERM, óf zie je bij het Green Light Symposium hoe de Amsterdamse binnenstad wordt vergroend. De keuze is aan jou! 

Tenslotte gaan we op vrijdag 17 juni samen het land in! Tijdens excursies in Haarlem en Zwolle bezoeken we samen duurzame erfgoedlocaties. Dit is de perfecte kans om een Nederlandse stad beter te leren kennen en om eindelijk weer in gesprek te zijn met collega’s uit het land. Mis het niet!  

Ga voor meer informatie naar onze eventwebsite en meld je gratis aan. 
 

Programma en aanmelden

Organisatie 

De week van het Duurzaam Erfgoed Congres 2021 wordt mogelijk gemaakt door de volgende partners, met inhoudelijke bijdragen van de 33 partners van de Routekaart Duurzaam Erfgoed: 

  • Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
  • De Groene Grachten
  • Nationaal Restauratiefonds
Partners