Week van het Duurzaam Erfgoed

Evenementdatum
Locatie
On- en offline diverse, onder meer Caballero fabriek in Den Haag, Alkmaar, Tilburg en Deventer

Van 27 t/m 29 september is het de Week van het Duurzaam Erfgoed! Het Restauratiefonds is partner van dit mooie evenement.

De Week van het Duurzaam Erfgoed 2023

Dagelijks afwisselend programma

Na een inspirerende en succesvolle editie in 2022 kunnen we elkaar weer ontmoeten en samen inspirerende plekken bezoeken. Dit jaar is het programma deels digitaal en deels op locatie. Het wordt een week vol betekenisvolle ontmoetingen, inspirerende inzichten en boeiende onderwerpen. U kunt naar eigen interesse uw ideale programma samenstellen.

Op woensdag 27 september trappen we de Week  af met online webinars. Deze webinars worden in samenwerking met meerdere partners en sprekers georganiseerd, waaronder de partners van de Routekaart Verduurzaming Monumenten.

10:00 - 11:00 uur Webinar: Van ambitie naar realisatie - Het effect van het ontzorgen van eigenaren.
Host: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed & Nationaal Restauratiefonds

12:00-13:00 uur Webinar: Klimaatadaptatie Erfgoed - Laat monumenten niet in het water vallen.
Host: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

13:30-14:30 uur Webinar: Circulair Erfgoed - Het tweede leven van historische gebouwen.
Host: De Groene Grachten

15:00-16:00 uur Webinar:  Internationale verduurzamingstrends - Grenzeloos gluren bij de buren.
Host: De Groene Grachten

Op donderdag 28 september presenteren wij live vanuit de Caballero Fabriek in Den Haag het Duurzaam Erfgoed Congres. Hier schuiven interessante sprekers aan, zoals staatssecretaris Gunay Uslu, Marielies Schelhaas, Norbert Schotte en Jan-Hylke de Jong. Onder leiding van talkshowhost Suze Gehem beloven het boeiende gesprekken te worden. Dit wil je natuurlijk niet missen! Op het Duurzaam Erfgoed Congres wordt ook de Duurzaamheidsprijs 2023 uitgereikt.

Tenslotte gaan we op vrijdag 29 september samen het land in! Vaar en wandel mee langs iconische historische plekken in en rondom Alkmaar, bezoek de Stevenskerk in Nijmegen of de Enne Jans Heerd in Maarhuizen , ga fietsen in Tilburg of wandelen in Deventer.

Ga voor meer informatie naar onze eventwebsite en meld je gratis aan.

Aanmelden
Duurzaamheid

Organisatie 

De Week van het Duurzaam Erfgoed 2023 wordt mogelijk gemaakt door de volgende partners, met inhoudelijke bijdragen van de partners van de Routekaart Duurzaam Erfgoed: 

  • Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
  • De Groene Grachten
  • Nationaal Restauratiefonds
Partners Logo partners week duurzaam erfgoed