Wij wensen u een mooie Open Monumentendag 2021

Publicatiedatum

Aankomend weekend op 11 en 12 september 2021 is het Open Monumentendag. Dan openen duizenden eigenaren de deuren van hun monument. Vanuit de missie van het Restauratiefonds ‘springlevende monumenten’ dragen wij al 35 jaar Open Monumentendag dag een warm hart toe.

11 en 12 september 2021 is Open Monumentendag

Aankomend weekend op 11 en 12 september is het Open Monumentendag. Dan openen duizenden eigenaren de deuren van hun monument. Iedereen die nieuwsgierig is naar wat er achter die prachtige gevels verscholen zit kan een monument naar keuze bezoeken. Al sinds de start van dit grootste culturele evenement van Nederland is het Nationaal Restauratiefonds partner van Open Monumentendag.

Vanuit de missie van het Restauratiefonds ‘springlevende monumenten’ dragen wij al 35 jaar Open Monumentendag dag een warm hart toe. Want monumenten die beleefd en bezocht worden blijven nog beter behouden. Trotse eigenaren vertellen tijdens Open Monumentendag over hun monument. De verhalen van toen en nu blijven hiermee levend voor toekomstige generaties.

Restauratiefonds op locatie
Bij een aantal open monumenten, waarbij wij als monumentfinancier ook betrokken zijn, zijn wij aanstaande zaterdag aanwezig. U kunt uzelf laten vereeuwigen door een karikatuurtekenaar bij de Pieterskerk in Leiden en het Parkhuis in Amersfoort. Of start uw bezoek met heerlijke koffie op Landgoed Groot Bijstervelt in Oirschot. Onze medewerkers ontmoeten u zaterdag 11 september graag op deze drie prachtige locaties.

Mijn monument is jouw monument
Om een zo’n breed mogelijk publiek te laten genieten en kennis te laten maken met monumenten in Nederland is het thema van deze 35ste editie van Open Monumentendag inclusie. Onder de slogan ‘mijn monument is jouw monument’ is er extra aandacht voor de toegankelijkheid van monumenten.

Welk monument wilt u bezoeken?
Bekijk welke monumenten geopend zijn op zaterdag en/of zondag op www.openmonumentendag.nl

Verstand van financieren, hart voor monumenten
Nederland telt 120.000 monumenten. Elk monument vertelt een verhaal en geeft een gezicht aan een buurt, plaats of regio. Monumenten maken onze omgeving levendig, spannend en extra aantrekkelijk. Het Restauratiefonds wil deze bijzondere gebouwen behouden. Want een monument moet worden beleefd en het verhaal moet worden doorverteld. Zo blijven monumenten springlevend! Daar maken we ons elke dag weer sterk voor met gerichte financieringen en relevante kennis voor eigenaren. Lees hier meer over het Restauratiefonds.

Foto is van: Groot Bijstervelt