Posteractie Open Monumentendag 2018

Op 8 en 9 september 2018 is het weer Open Monumentendag. Duizenden trotse eigenaren zetten dan de deuren van hun monument gratis open voor bezoekers. Monumenteigenaren en -liefhebbers kunnen vanaf nu weer posters bestellen bij het Nationaal Restauratiefonds, om Open Monumentendag aan te kondigen. Maak uw gratis poster met uw eigen tekst en foto van het monument. Posters die geen verband hebben met Open Monumentendag worden niet in behandeling genomen. 

Dit jaar is er ook een verkiezing van ‘de mooiste poster van de week’. Deze winnaars maken elke maand kans op een professionele fotoshoot van hun monument.

De winnende posters en het resultaat van de prachtige fotoshoots kunt u volgen via de nieuwsbrief van Hart voor Monumenten. Het platform voor alle liefhebbers waarop monumenten tot leven komen! Meld u hier aan voor de nieuwsbrief. 

Tips voor het maken van een mooie poster

  • De posters worden afgedrukt op A3 formaat, voor een mooie poster is dan ook een kwalitatieve foto nodig.
  • Zorg voor een scherpe, niet te donkere foto. Gebruikt u een kleiner formaat foto dan wordt de achtergrond wit opgevuld.
  • Gebruik een 'liggende' (brede) foto. Foto's van (kerk)torens zijn logischerwijs vaak 'staand', waardoor de punt van de toren buiten het kader valt. Zorg dus voor een liggende foto zodat alles binnen het kader valt. 
  • Let erop dat uw tekst maximaal 430 leestekens bevat, dit is inclusief spaties. De tekst past dan goed in het kader.
  • Bestellen met een iPhone kan het beste via deze link.