Quick scan door de Monumentenwacht

In Groningen, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Limburg kunt u een Quick scan aanvragen. Wij werken hiervoor nauw samen met de Monumentenwacht. Staat uw monument in een andere provincie? Raadpleeg dan de Monumentenwacht om te kijken wat zij voor u kunnen betekenen.

Samen met de Monumentenwacht

De Quick scan geeft u snel inzicht in de onderhoudsbehoefte van uw monument en de kosten ervan. Vooral erg handig als u het pand nog moet aankopen. De technische adviseur van de Monumentenwacht bepaalt welke bouwkundige werkzaamheden minimaal noodzakelijk zijn. Hij maakt een begroting voor sober en doelmatig onderhoud en geeft een inschatting van de werkzaamheden  de gemeente waarschijnlijk als subsidiabel zal aanmerken. Bekijk een voorbeeld onder 'Download'. Voor de duidelijkheid: de gemeente kan een uitgebreidere begroting/offerte vragen voor een vaststelling van de onderhoudskosten.

Quick scan aanvragen?

Om een Quick scan aan te vragen downloadt u hieronder het juiste aanvraagformulier en kunt u een specifiek informatieblad lezen (per provincie). Aan de Quick scan zijn kosten verbonden. Deze zijn afhankelijk van de grootte van uw monument en bedragen minimaal € 430,- inclusief BTW. U kunt op Quick scan aanvraagpagina de kosten tabel terug vinden per provincie. 

Provincie Groningen

Staat uw monument in de provincie Groningen? Dan kunt u gebruik maken van de Quick scan. U kan het aanvraagformulier downloaden, printen en toesturen naar de Monumentenwacht Groningen. 

Wilt u alvast een afspraak met de Monumentenwacht maken, of nog extra informatie verkrijgen, dan kunt u uiteraard ook telefonisch contact opnemen met de Monumentenwacht Groningen. Telefoonnummer 050 - 589 15 85.

Downloads

Provincie Zuid-Holland

Staat uw monument in de provincie Zuid-Holland? Dan kunt u gebruik maken van de Quick scan. U kan het aanvraagformulier downloaden, printen en toesturen aan de Monumentenwacht Zuid-Holland. 

Wilt u alvast een afspraak met de Monumentenwacht maken, of nog extra informatie verkrijgen, dan kunt u uiteraard ook telefonisch contact opnemen met de Monumentenwacht Zuid-Holland. Telefoonnummer 015 - 215 43 50.

Downloads

Provincie Utrecht

Staat uw monument in de provincie Utrecht? Dan kunt u gebruik maken van de Quick scan. U kan het aanvraagformulier downloaden, printen en toesturen naar de Monumentenwacht Utrecht.

Wilt u alvast een afspraak met de Monumentenwacht maken, of nog extra informatie verkrijgen, dan kunt u uiteraard ook telefonisch contact opnemen met de Monumentenwacht Utrecht. Telefoonnummer 085 - 485 41 50.

Downloads

Provincie Zeeland

Staat uw monument in de provincie Zeeland? Dan kunt u gebruik maken van de Quick scan. U kan het aanvraagformulier downloaden, printen en toesturen naar de Monumentenwacht Zeeland. Voor meer informatie kunt u ook de website lezen van de Monumentenwacht, inclusief de algemene voorwaarden. 

Wilt u alvast een afspraak met de Monumentenwacht maken, of nog extra informatie verkrijgen, dan kunt u uiteraard ook telefonisch contact opnemen met de Monumentenwacht Zeeland. Telefoonnummer: 0118 – 67 08 70.

Downloads

Provincie Noord-Holland

Staat uw monument in de provincie Noord-Holland? Dan kunt u gebruik maken van de Quick scan. U kan het aanvraagformulier downloaden, printen en toesturen naar de Monumentenwacht Noord-Holland.

Wilt u alvast een afspraak met de Monumentenwacht maken, of nog extra informatie verkrijgen, dan kunt u uiteraard ook telefonisch contact opnemen met de Monumentenwacht Noord-Holland. Telefoonnummer: 075 – 647 45 88.

Voor de provinciale monumenten is de Quick scan niet beschikbaar. Voor de regeling ‘Provinciale monumenten met een woonfunctie’ is een inspectierapport een van de Monumentenwacht een verplicht onderdeel.

Downloads

Provincie Limburg

Staat uw monument in de provincie Limburg? Dan kunt u gebruik maken van de Quick scan. U kunt het aanvraagformulier downloaden, printen en toesturen aan de Monumentenwacht Limburg. 

Wilt u alvast een afspraak met de Monumentenwacht maken, of nog extra informatie verkrijgen, dan kunt u uiteraard ook telefonisch contact opnemen met de Monumentenwacht Limburg. Telefoonnummer: 043 - 30 30 243.

Downloads

 

Vind uw Monumentenwacht Terug naar de processtappen

Wij denken graag met u mee

Heeft u plannen of vragen en kunt u hulp gebruiken? Onze Monumentencoaches denken graag met u mee. Neem contact met ons op via 088 253 90 10.

Neem contact op Monumentencoaches