Nieuws & evenementen

 1. Vernieuwde Monumenten.nl live

  1 juli 2020

  Per 1 juli 2020 is de vernieuwde website Monumenten.nl live. Het online platform maakt particuliere eigenaren wegwijs in monumentenland. Monumenteigenaren vinden er relevante informatie over het onderhouden, restaureren, verduurzamen en financieren van een monument.

 2. Restauratiefonds compliment fam Quartel

  Restauratiefonds Compliment voor Esther en Marcel Quartel

  30 juni 2020

  Voor de restauratie en herbestemming van de oudste herenboerderij in de Hoeksche Waard, de Mariënhof, ontvingen Esther en Marcel Quartel 30 juni het Restauratiefonds Compliment. Kees-Jan Dosker, directeur van het Nationaal Restauratiefonds, sprak bij de overhandiging van het compliment zijn waardering uit voor het doorzettingsvermogen van Esther en Marcel.

 3. Artis

  Opengestelde Monumenten-Lening beschikbaar

  29 juni 2020

  Het is voor rijksmonumenteigenaren vanaf nu mogelijk om de Opengestelde Monumenten-Lening aan te vragen via het Nationaal Restauratiefonds. Deze achtergestelde lening is bedoeld voor eigenaren van publiekstoegankelijke rijksmonumenten die als gevolg van de coronamaatregelen inkomstenderving hebben en dit met de generieke COVID-19 steunmaatregelen onvoldoende kunnen dekken.

 4. Adriana ontvangt Restauratiefonds Compliment

  Adriana Esmeijer ontvangt Restauratiefonds Compliment

  23 juni 2020

  Tijdens een interview over de Cultuurfondsen voor Monumenten in het Beauforthuis in Austerlitz werd directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Adriana Esmeijer verrast met het Restauratiefonds Compliment. Kees-Jan Dosker, directeur van het Restauratiefonds, gaf het compliment aan Adriana Esmeijer voor haar bijdrage aan springlevende monumenten in ons land.

 5. Leenfaciliteit voor opengestelde monumenten

  27 mei 2020

  Op deze pagina vindt u de huidige informatie over een nieuwe leenfaciliteit die het Restauratiefonds gaat aanbieden aan eigenaren van opengestelde rijksmonumenten, die zijn getroffen door de uitbraak van COVID-19.

Pagina's